Η «έξυπνη εξειδίκευση» του Σταύρου Θεοδωρακη

Η «έξυπνη εξειδίκευση» του Σταύρου Θεοδωρακη

Σύνθημα για την επιχειρηματικότητα έχουν «βγάλει» στο Ποτάμι 

Η «έξυπνη εξειδίκευση» του Σταύρου Θεοδωρακη
Στα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ εστίασε ο πρόεδρος του Ποταμιου, Σταυρος Θεοδωράκης, ο οποίος ανέφερε πως η χρηματοδότηση των 15-20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, θα εξαρτηθεί από την κατάθεση σχεδίων στρατηγικής «έξυπνης εξειδίκευσης».

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργεία και την καινοτομία στο Ζάππειο, υπογράμμισε ότι χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα ενίσχυσης της καινοτομίας ως μεγάλη ευκαιρία και ότι «πολιτικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία».

«Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε συνεργασία με την αγορά και την πολιτική θα είναι η συνταγή», είπε ο κ. Θεοδωρακης. Μάλιστα, «φώναξε» και ένα σύνθημα -όπως είπε- του Ποταμιού για την επιχειρηματικότητα: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα όχι στην κοινωνία και στην αγορά, αλλά στις κοινωνίες με αγορά.

Κλείσιμο
Σχετικά με το Μνημόνιο και την τρόικα, τόνισε ότι χωρίς την συναίνεση από την κοινωνία καμιά συνταγή απ' έξω δεν θα πετύχει και πρόσθεσε ότι το βήμα είναι η επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με την κοινωνία και την αγορά. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης