Στο πλευρό του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ για αξιολόγηση και έλεγχο μονιμοποιήσεων

Στο πλευρό του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ για αξιολόγηση και έλεγχο μονιμοποιήσεων

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής «να εγκαταλείψουν την ανενδοίαστη προστασία και συγκάλυψη των παρανόμων και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συντάσσονται με ό,τι εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας»

Στο πλευρό του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ για αξιολόγηση και έλεγχο μονιμοποιήσεων
Πλήρως το κυβερνητικό μέτωπο συντάχθηκε τη Δευτέρα κατά των 19 δημάρχων και της νέας περιφεριάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούταν από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτη Ρήγα, τον εκρπόσωπο Τύπου Δημήτρη Καρύδη και τον υπεύθυνο παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Χρήστο Πρωτόπαπα. Από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θεόδωρος Λιβανίου.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η δημόσια κόντρα μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Δούρου, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται πως η Χαριλάου Τρικούπη «έχει πάρει σαφή θέση για την ανάγκη ενίσχυσης και ολοκλήρωσης των ελέγχων που αφορούν παράνομες πράξεις με ευθύνη των εμπλεκομένων μερών και όχι "αλλαγή κριτηρίων" ως εμφανίζουν ψευδώς  οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείσιμο
Επιπλέον η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, μετά την επίσκεψή της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, «να εγκαταλείψουν την ανενδοίαστη προστασία και συγκάλυψη των παρανόμων και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συντάσσονται με ό,τι εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου έπιασε το νήμα της αντιπαράθεσης με την κυρία Δούρου από εκεί που το άφησε ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει κανένα κυνήγι μαγισσών για απολύσεις», είπε και συνέχισε: «οι έλεγχοι των συμβάσεων και της πλαστότητας των πτυχίων θα προχωρήσουν με κάθε νόμιμη διαδικασία».

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολιάζοντας την πιθανότητα να παρέμβει εισαγγελέας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες των ελέγχων εξέφρασε την άποψη πως «στη δημοκρατία δεν είναι καλό να φτάνουμε στο ύστατο σημείο που είναι η εισαγγελική παρέμβαση ωστόσο, η γενικευμένη αίσθηση ότι οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν πρέπει να τελειώσει».

Ήδη τη Δευτέρα η κόντρα των δύο πλευρών είχε «ανάψει» για τα καλά, όταν ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είχε υπογραμμίσει ότι «θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν». Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα βήματα της κυτίας Δούρου δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη.

Απάντηση σε όλα αυτά αναμένεται να δώσει η κυρία Δούρου σήμερα το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου. Πάντως ένα πρώτο δείγμα αντίδρασης έδωσε την Κυριακή, οπότε δήλωσε τα εξής:

«Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά».

Επιπλέον η κυρία Δούρου κατηγόρησε για νεμοτισμό το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης:

«Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους. Ξεκάθαρες κουβέντες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης