Βορίδης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή προσβάλλει το Σύνταγμα

Βορίδης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή προσβάλλει το Σύνταγμα

Το πρόγραμμα έχει πετύχει όσον αφορά το σκέλος της προσαρμογής - Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει η μείωση της φορολογίας 

Βορίδης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή προσβάλλει το Σύνταγμα
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει την τετραετία δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης απαντώντας στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λόγω της προεδρικής εκλογής.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στο συγκεκριμένο θέμα κατηγορώντας τον ότι προσβάλλει το Σύνταγμα. «Με το να μην προτείνουν υποψήφιο ακυρώνουν πλήρως τη συνταγματική διαδικασία» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς. στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την ονοματολογία που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Βορίδης απέφυγε να τοποθετηθεί επί πρόσωπων και αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπει το Σύνταγμα, να εκφράζει, δηλάδη, την ενότητα του έθνους».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης το χαρακτήρισε «επιτυχημένο» ως προς το σκέλος της προσαρμογής προσθέτοντας ότι δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσειες προκειμένου να γίνει η μείωση της φορολογίας όπως ζητάνε οι πολίτες.

Αναφερόμενος τέλος για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κύριος Βορίδης έκανε λόγο για την ελάφρυνση του χρέους, θέμα που θα τεθεί στους δανειστές στην προσεχή αξιολόγηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης