Μαζί Παπανδρέου - Βενιζέλος την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο

Μαζί Παπανδρέου - Βενιζέλος την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο

Τους ένωσε η έκθεση φωτογραφίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου - Τι μεσολάβησε μέχρι την τελική συμφωνία - Όλο το παρασκήνιο

Μαζί Παπανδρέου - Βενιζέλος την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο
Σε συμφωνία οδηγήθηκαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις εκδηλώσεις για την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Μετά την επίσημη γνωστοποίηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν προτίθεται να παρευρεθεί την 3η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, όπου θα μιλήσει ο νυν πρόεδρος του κόμματος, προέκυψε προβληματισμός στους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχετικά με το μήνυμα που θα σταλεί στα κομματικά στελέχη. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επέμεναν ότι οι εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε κλίμα συστράτευσης και ενότητας. Έτσι από την Χαριλάου Τρικούπη εστάλησαν προσκλήσεις προς τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος κκ Παπανδρέου και Σημίτη.

Όπως σημειώνεται από το ΠΑΣΟΚ στόχος είναι η ανάδειξη της «έκθεσης φωτογραφίας» που οργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε η κεντρική εκδήλωση του κόμματος να γίνει την 3η Σεπτέμβρη στο αίθριο του Ζαππείου. Εκεί εκτός του κ. Βενιζέλου θα μιλήσει και ο Κώστας Σημίτης απευθύνοντας χαιρετισμό.

Μετά την αρνητική απάντηση από πλευράς του Γιώργου Παπανδρέου οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημείωναν πως «θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου,  δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες».

Κλείσιμο
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό πως τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκδήλωση του Ιδρύματος την 1η Σεπτέβρη, εκτός του κ. Παπανδρέου, να μιλήσει επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά από αυτή τη συμφωνία αντίστοιχη πρόσκληση για χαιρετισμό απεστάλη και προς τον Κώστα Σημίτη.

Επιπλέον οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν πως είναι ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και ότι «αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος». Δεν παρέλειπαν, δε, να επισημάνουν πως «την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα  εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης : Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης