Η μείωση έκτακτης εισφοράς 50% στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι

Η μείωση έκτακτης εισφοράς 50% στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι

Η Αθήνα θα στηριχθεί τόσο στα στοιχεία που εμφανίζει σήμερα η ελληνική οικονομία (πρωτογενές πλεόνασμα) όσο και στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και θα διεκδικήσει σειρά φοροελαφρύνσεων

Η μείωση έκτακτης εισφοράς 50% στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι
Μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% στην περίπτωση που οι δανειστές επιθυμούν την επέκταση του μέτρου και το 2015, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση των δόσεων σε 48 για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι.

H κυβέρνηση καθόρισε χθες, Tετάρτη, σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται με την τρόικα τις προτεραιότητές της εν όψει του κρίσιμου γύρου διαπραγμάτευσης που ξεκινά την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα. Υψιστη προτεραιότητά της θα είναι η μείωση της έκτακτης εισφοράς έως και 50% εάν η τροικά επιθυμεί τη διατήρηση του μέτρου και τον επόμενο χρόνο.

Η Αθήνα θα στηριχθεί τόσο στα στοιχεία που εμφανίζει σήμερα η ελληνική οικονομία (πρωτογενές πλεόνασμα) όσο και στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και θα διεκδικήσει σειρά φοροελαφρύνσεων.

Συγκεκριμένα θα δώσει έμφαση στις εξής τρεις συγκεκριμένες άμεσες διορθωτικές κινήσεις:


• Αύξηση των δόσεων για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Κλείσιμο

• Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με το επιχείρημα ότι το σύστημα που εισηγήθηκε η τρόικα δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

• Μείωση της έκτακτης εισφοράς, με το δεδομένο ότι για να επεκταθεί και το '15, κάτι που προϋποθέτει ψήφιση από τη Βουλή, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση των ποσοστών έτσι ώστε να πειστούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας να στηρίξουν τη σχετική τροπολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης