«Καμπανάκι» για την οικονομία από έξι «καραμανλικούς» βουλευτές

«Καμπανάκι» για την οικονομία από έξι «καραμανλικούς» βουλευτές

Ζητούν χαμηλότερη και δικαιότερη φορολογία οι κ.κ. Βλάχος, Κοντός, Λυκουρέντζος, Στυλιανίδης, Ταμτζής και Τσιάρας

«Καμπανάκι» για την οικονομία από έξι «καραμανλικούς» βουλευτές
Πολιτικό μήνυμα με αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου στέλνουν έξι «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι ζητούν «χαμηλότερη και δικαιότερη» φορολογία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι έξι βουλευτές, που εντάσσονται στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, επέλεξαν να μην διευρύνουν τον κατάλογο των υπογραφόντων -αν και η συγκεκριμένη ερώτηση θα μπορούσε να λάβει περισσότερες από 30 υπογραφές-, προκειμένου να «θολώσουν, όπως αναφέρουν, τα πολιτικά τους χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βλάχο, Αλέξανδρο Κοντό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιορδάνη Τζαμτζή και Κώστα Τσιάρα, οι οποίοι, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αμφισβητούν ευθέως την αισιόδοξη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την οικονομία.

Κλείσιμο
«Η φορολογική πολιτική πλήττει καίρια τα ελληνικά νοικοκυριά, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντέξουν τα φορολογικά βάρη και τις εισφορές» αναφέρουν, για να συνεχίσουν με πιο αιχμηρές αναφορές: «Η μεσαία τάξη αποδιοργανώνεται με ορατές συνέπειες για την ίδια τη Δημοκρατία. Ο κίνδυνος αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, είναι υπαρκτός».

Ζητούν, τέλος, τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, του ποσοστού προκαταβολής φόρου από το 55%, του ύψους τεκμηρίων διαβίωης του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα και του φόρου ακινήτων, καθώς και την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως «όριο της φτώχειας».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης