Με Τσίπρα στη «μάχη» του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Με Τσίπρα στη «μάχη» του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, o κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει και πάλι κάλεσμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές

Με Τσίπρα στη «μάχη» του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
Ως «μητέρα των καλοκαιρινών μαχών» αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκρουση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει εντός των ημερών η κυβέρνηση, με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας και πρέπει να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Αποδίδει δε τόση σημασία ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο μέτωπο, που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ενταχθεί στο β’ θερινό τμήμα ώστε να είναι καθημερινά παρών στη μάχη και να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στη συζήτηση αυτή και κυρίως έντονες εσωκυβερνητικές διαφοροποιήσεις, αναδιπλώσεις και υπαναχωρήσεις. Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει μια σειρά από αλλαγές σε κρίσιμα θέματα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακουστούν και πάλι αιχμές και κριτικές επισημάνσεις από κυβερνητικούς βουλευτές. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέφουν αυταπάτες για θεαματική αλλαγή των συσχετισμών, ωστόσο εκτιμούν ότι η κοινοβουλευτική μάχη για το πολυνομοσχέδιο θα δώσει την ευκαιρία να ανέβουν και πάλι οι τόνοι, να αμφισβητηθεί η ορθότητα της κυβερνητικής στρατηγικής και να δοκιμαστεί η συνοχή των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Και επιπλέον να συντηρήσει το προεκλογικό κλίμα και την αίσθηση ότι η χώρα θα βαδίσει σύντομα προς τις κάλπες, στοιχείο που εκτιμάται ότι αποδιοργανώνει ακόμη περισσότερο την κυβερνητική μηχανή, όπως αποδεικνύουν οι καντρίλιες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών του για την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς με πολύ μικρά διαλείμματα, βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σύγκρουσης τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να απευθύνει και πάλι κάλεσμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.

Εκτιμά δε ότι το πολυνομοσχέδιο, αλλά και άλλες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση αυτό το διάστημα, δίνουν την ευκαιρία για συμμαχίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης