Σαμαράς – Βενιζέλος σε ρόλο πυροσβεστών

Σαμαράς – Βενιζέλος σε ρόλο πυροσβεστών

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντώνται στο Μαξίμου για να προλάβουν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την αξιολόγηση στο δημόσιο και έφθασε ως το «χαράτσι της ΔΕΗ» και τα «Ζάππεια»

Σαμαράς – Βενιζέλος σε ρόλο πυροσβεστών
Με… πυροσβεστική διάθεση συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που άναψαν τις τελευταίες ημέρες οι σοβαρές διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και να προλάβουν τυχόν νέες έντονες αναζωπυρώσεις όπως αυτή που προκάλεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αντιδρώντας στην αμφισβήτηση του σχεδίου του για την αξιολόγηση στο δημόσιο.    

Οι βαριές κουβέντες και οι υπαινιγμοί που αντάλλαξαν ο κ. Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προς στιγμήν τις συνθήκες για μια μείζονα κυβερνητική κρίση, την οποία, ωστόσο, στην παρούσα φάση όλοι θέλουν να αποφύγουν.

Κλείσιμο
Οι μπηχτές κατά του κ. Βενιζέλου που άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι «πήραμε... δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μη μας κουνάει το δάχτυλο», ενώ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση υπενθυμίζοντας τα «Ζάππεια» του κ. Σαμαρά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επιχειρήσουν να ρίξουν τους τόνους και να βρουν τη «χρυσή τομή» στις διαφωνίες που έχουν ανακύψει κυρίως για τον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Το ΠΑΣΟΚ  επιμένει ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο σύστημα και κυρίως στη ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται υποχρέωση αρνητικής βαθμολογίας για ποσοστό τουλάχιστον 15% των αξιολογούμενων υπαλλήλων σε κάθε οργανική μονάδα του δημοσίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την εφαρμογή του νόμου που, όπως υπενθυμίζει, ψήφισαν πριν από μερικούς μήνες και τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης