«Πέρασε» από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

«Πέρασε» από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Από μια πρώτη λογιστική αποτίμηση, η αξία των μονάδων παραγωγής που θα δοθούν σε ιδιώτες υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ - Τι δεν συνυπολογίζεται

«Πέρασε» από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή» από την πλειοψηφία της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και πλέον διαβιβάζεται στο Α’ Θερινό Τμήμα για συζήτηση και ψήφιση που θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, αύριο και την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων των μονάδων που θα περάσουν σε ιδιώτες αλλά και των κοινωνικών τιμολογίων. Ωστόσο, τις σχετικές αλλαγές θα τις καταθέσει στην Ολομέλεια. Επιπροσθέτως ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί στη διοίκηση της «μεγάλης» ΔΕΗ ανάλογη ευελιξία με αυτή που έχουν οι εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, επισήμανε ότι από μια πρώτη λογιστική αποτίμηση η αξία των μονάδων παραγωγής που θα δοθούν σε ιδιώτες υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως σε αυτή να συνυπολογίζεται η αξία των ορυχείων και του πελατολογίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης