Δείτε τον Σαμαρά να γευματίζει με τον Σόιμπλε στην Πορτογαλία

Δείτε τον Σαμαρά να γευματίζει με τον Σόιμπλε στην Πορτογαλία

Ομιλητής σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ για την ανάπτυξη και την απασχόληση ο πρωθυπουργός, θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες

Δείτε τον Σαμαρά να γευματίζει με τον Σόιμπλε στην Πορτογαλία
Σειρά επαφών και συνάντησεων με ευρωπαίους ηγέτες και με παράγοντες της ΕΕ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέπτεται την Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εκδήλωση που γίνεται στην Αλμπουφέιρα στις 5.30 τοπική ώρα (επτά και μισή το απόγευμα ώρα Ελλάδας). Το πρόγραμμά του έχει ξεκινήσει. Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς παρακάθεται σε γεύμα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Δείτε την φωτογραφία από το γεύμα Σαμαρά-Σόιμπλε που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας.
Κλείσιμο



Στο γεύμα παρακάθονται επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος Ντολ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Βέμπερ και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ καθώς και -σύμφωνα με το πρόγραμμα- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε. 

Στην παρέμβασή του στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την οικονομική κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά. Θα αναφερθεί στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα η ανεργία να φθάσει μέχρι το 27% και επέφερε σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ενώ το 2014 θα κλείσει με έστω και μικρό θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Ενθαρρυντικό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι ότι έχει αυξηθεί έστω και κατά ελάχιστο ποσοστό η απασχόληση.

Για την ελληνική κυβέρνηση το σημαντικό είναι να διαμορφωθεί θετικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτι στο οποίο θα προχωρήσει το Φθινόπωρο διαμορφώνοντας οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας. Ο κ. Σαμαράς δεν θα αμφισβητήσει την πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο παρά την αποδεδειγμένη πια αναποτελεσματικότητά της τόσο στην χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες κυρίως του Ευρωπαικού Νότου ωστόσο θα επιμείνει ότι η λιτότητα θα πρέπει να συμπληρωθεί με ισχυρές δόσεις ανάπτυξης.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ρέντινγκ. Το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. 



Στο παραθαλάσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόδρος της ΕΕ Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Κατάινεν αλλά και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το θέμα της ανάδειξης του επόμενου προέδρου της ΕΕ μετά την εμπλοκή που προκάλεσε η Αγγλία θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις κατ ιδίαν συναντήσεις των ηγετών. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση των πολιτών της ΕΕ όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου νίκησε το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα με επικεφαλής τον κ. Γιούνκερ. Άλλωστε ο κ. Σαμαράς έχει φιλική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου στον οποίο αναγνώρισε ότι από την θέση του προέδρου του Eurogroup είχε βοηθήσει την υπόθεση της Ελλάδας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης