Σε εντατικούς ρυθμούς βάζει την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Σε εντατικούς ρυθμούς βάζει την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Στόχος η εξάντληση της τετραετίας, αν και ξένα δημοσιεύματα, όπως του Economist, θέλουν το Μαξίμου να προετοιμάζεται για εκλογές

Σε εντατικούς ρυθμούς βάζει την κυβέρνηση ο Σαμαράς
Μπορεί ο «Economist» να εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό που έκανε προετοιμάζεται για εκλογές το κυβερνητικό επιτελείο όμως ξορκίζει το ενδεχόμενο αυτό και σε κάθε ευκαιρία διαμηνύει ότι στόχος είναι να εξαντλήσει την τετραετία.

Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δημοσιεύματα. Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε πάντως ότι οι εκτιμήσεις του περιοδικού που μπορεί να είναι σωστές όπως πχ ότι έβαλε τους καλύτερους παίκτες στα υπουργεία που σχετίζονται με την Τρόικα ή ότι έβαλε υπουργούς από την λαϊκή δεξιά δεν στοιχειοθετούν ότι σχεδιάζει εκλογές.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς του σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την κυβέρνηση σε εντατικούς ρυθμούς μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.

Πρώτα βλέπει τους νέους υπουργούς ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι παλιοί που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Χθες ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λίγα λόγια πολύ δουλειά και αποτελέσματα» είναι η σύσταση του πρωθυπουργού που από κοινού με τους υπουργούς του προσδιορίζει τους στόχους και τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής την τήρηση των οποίων θα παρακολουθεί το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Σήμερα την πύλη του πρωθυπουργικού Μεγάρου θα περάσουν οι υπουργοί Πολιτισμού, Υγείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δώσει έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, δύσκολος τομέας από τον οποίο όμως θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η μακροημέρευση της κυβέρνησης και αν θα ξεπεράσει τον κάβο της Προεδρικής εκλογής τον επόμενο Μάρτιο. Η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο λόγω της χαλάρωσης του καλοκαιριού τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει για να βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα και να μειώσει το προβάδισμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κλείνει τα εσωτερικά μέτωπα. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των υπουργών Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Αντικείμενο οι μετακινήσεις και απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τις οποίες αρνείται ο κ. Λοβέρδος ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι έχει εγγυήσεις ότι δεν θα ασχοληθεί με τα οικονομικά του υπουργείου αλλά με το ουσιαστικό του αντικείμενο και ότι δεν θα αναγκαστεί να επιβάλλει μέτρα. Για τον κ. Λοβέρδο θα είναι το καλύτερο ξεκίνημα να βρεθεί λύση στο θέμα των διοικητικών που πάγωσε την τελευταία χρονιά τα Πανεπιστήμια, θα έχει όμως αντίκτυπο στους άλλους υπουργούς.

Σε ένα άλλο πεδίο ο πρωθυπουργός δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και σε μία συμβολική κίνηση έκανε ο ίδιος την δήλωση του ορισμού του στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Το να έχει τον κ. Γεωργιάδη να κάνει κριτική από τα παράθυρα στους γνωστούς του τόνους είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο κ. Σαμαράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης