Προθεσμία για τους πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία για τους πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στο Εφετείο για να απολογηθούν... ομαδικά Γερμενής, Γρέγος, Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος,
Μαρμπαρούσης





Επικίνδυνες ουσίες σε αποδείξεις!
Προθεσμία για τους πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν την Τρίτη οι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι προσήλθαν λίγο πριν τις 10 το πρωί ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση, έπειτα και την σχετική άδεια που έδωσε η Βουλή για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος τους.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που κλήθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων, Γιώργος Γερμενής, έλαβε προθεσμία για τις 17 Ιουνίου. Ο Αντώνης Γρέγος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έλαβε προθεσμία για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και τέλος ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

Πλην του προσωρινά κρατούμενου βουλευτή, οι υπόλοιποι τέσσερις που προσήλθαν κλήθηκαν να απολογηθούν για τη βασική κατηγορία της υπόθεσης, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε δηλώσεις κατά την έξοδό τους από το Εφετείο, οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΧΑ έκαναν λόγο για επιβράβευση του κόμματός τους από τον ελληνικό λαό κατά τις πρόσφατες εκλογές, αφού -όπως τόνισαν- το κόμμα τους βρέθηκε στην τρίτη θέση. Υποστήριξαν ακόμη ότι όλοι τους διώκονται παράνομα και ανέφεραν ότι για το σύνολο της υπόθεσης θα τοποθετηθεί ο προφυλακισμένος αρχηγούς τους, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσες στη σημερινή προσέλευση των βουλευτών ήταν η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία, καθώς και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών την ερχόμενη εβδομάδα.
Κλείσιμο

Τέλος, για την Παρασκευή έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής της Χρυσή Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης. 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης