Αντώνης Σαμαράς: Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία με διόρθωση αδικιών

Αντώνης Σαμαράς: Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία με διόρθωση αδικιών

Τον Σεπτέμβριο οδικός χάρτης για την μείωση της φορολογίας

Σαμαράς στον ΣΕΒ: Η αντιπολίτευση θέλει να προκαλέσει ακυβερνησία
Στην πρώτη του μετεκλογική εμφάνιση από το βήμα του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ότι η πορεία που έχει χαράξει στην οικονομία θα συνεχιστεί και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει διώρθωση λαθών και αδικιών κυρίως στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής χωρίς όμως να διακινδυνεύσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Έστειλε έτσι ένα μήνυμα εντός και εκτός χώρας ο κ. Σαμαράς ότι δε θα ανατραπούν οι βασικές γραμμές της οικονομικής του πολιτικής υπό το βάρος του εκλογικού αποτελέσματος και των πιέσεων για διόρθωση πορείας που ζητούν πολλά στελέχη στο εσωτερικό του κόμματός του. Κυβερντικά στελέχη έλεγαν ότι μία αλλαγή πορείας θα δημιουργούσε πρόβλημα στις σχέσεις με τους εταίρους την ώρα που αρχίζει η διαπραγμάτευση για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές που θα διακινδυνεύσουν τις επιτυχίες της χώρας και θα υπονομεύσουν τον εθνικό στόχο της διαπραγμάτευσης του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο πρωθυπουργός: «Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση ούτε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία. Μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλλουν καλώς αλλά ακυβερνησία δεν θα τους επιτρέψουμε να δημιουγήσουν».

Ο κ. Σαμαράς αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της οικονομίας τα τελευταία δύο χρόνια επικαλέστηκε τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών για να υποστηρίξει ότι το 2014 η Ελλάδα περνάει σε ανάκαμψη και από την επόμενη χρονιά σε φάση μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Στις πολιτικές του προτεραιότητες μετεκλογικά ο κ. Σαμαράς θέτει την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση παρά τη δηλωμένη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ένσταση του κυβερνητικού του εταίρου κ. Βαγγέλη Βενιζέλου. Ως βασικές του προτεραιότητές περιέγραψε επίσης τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης και τη μείωση των φόρων. Υποσχέθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας. Παράλληλα προανήγγειλε παρεμβάσεις ώστε να γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός «με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη».
Κλείσιμο

Επίσης ανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους. Θέλησε δε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα και παράλληλα να στρατεύσει τους επιχειρηματίες στην υπόθεση της ανάπτυξης: «Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο ανάπτυξης και μείωσης των αδικιών. Μπορούμε να τα πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο που δουλεύει. Οι παραγωγικές επενδύσεις ξεμπλοκάρουν. Ξένοι ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επισκέπτονται τη χώρα. Έχω ανακοινώσει 37,6 δισ. ευρώ ξένων κεφαλαίων που μπαίνουν στη χώρα. Ο πρωταγωνιστής όμως πρέπει να είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες γιατί οι προϋποθέσεις για επενδύσεις τώρα πια αποκαθίστανται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης