Σαμαράς από Κρήτη: «Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει»

Σαμαράς από Κρήτη: «Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει»

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή από τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση για την 73η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Σαμαράς από Κρήτη: «Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει»
Εναντίον του νεοναζιστικού φαινομένου της χώρας μας καταφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Κρήτη όπου παραβρέθηκε για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες προέταξε το τρίπτυχο “σταθερότητα, ανάπτυξη, ευημερία”. 

“Σε αυτή την γη, ο φασισμός δεν πιάνει” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “Αίμα, θυσίες και ιστορική μνήμη, προσβάλλονται βάναυσα από εκείνους που φέρουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού, από αυτούς, που ξεπροβάλλουν ως αποκρουστικά φαντάσματα για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ.  Απ’ αυτούς που θαυμάζουν σήμερα τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε η Ελλάδα. Τους χειρότερους δήμιους που γνώρισε ο Ελληνισμός. Και ιδιαίτερα ο Κρητικός λαός”.  

Κλείσιμο
Το πιο σημαντικό μάθημα που δίνει η Κρήτη  είπε ακόμη ο πρωθυπουργός “είναι ότι οι κρίσιμοι Εθνικοί στόχοι μπορούν να υπηρετούνται μόνο με σκληρούς αγώνες. Οι ψευτολεονταρισμοί και τα εύκολα λόγια δεν έχουν καμία σχέση με το παράδειγμα που έδωσε τότε, έδινε πάντα και συνεχίζει να δίνει ο κρητικός λαός. Σε αυτή τη γη, δεν πιάνει ο διχασμός δεν πιάνει ο λαϊκισμός”.  

Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, λέγοντας: “θα τα καταφέρουμε.  Θα τα καταφέρουμε με την αλήθεια μας, την πίστη μας, τον πλούτο της Πατρίδα μας και τα χαρίσματα του λαού μας. Θα τα καταφέρουμε με την πίστη στον εαυτό μας και τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας. Θα τα καταφέρουμε με σκληρό αγώνα, αλλάζοντας την πολιτεία μας, αλλάζοντας την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Αφήνοντας πίσω οριστικά και την κρίση κι όσα μας έφεραν στην κρίση. Αφήνοντας πίσω και τα μνημόνια κι όσα μας οδήγησαν στα μνημόνια… 

Ο  κ. Σαμαράς είπε ότι η Κρήτη μπορεί να γίνει σε λίγα χρόνια το αναπτυξιακό πρότυπο για την χώρα και να δείξει ότι Έλληνες πετυχαίνουν θαύματα.  “Πιστεύω σε αυτό το θαύμα, γιατί όλα όσα γίνονται ως τώρα, για πολλούς ήταν απίστευτα.  Πιστεύω σε αυτό το θαύμα, γιατί πιστεύω σε σας! Ειδικά τώρα, που αφήνουμε την κρίση πίσω μας.  Γιατί οι μηχανές της οικονομίας μας παίρνουν πάλι μπρος. Γιατί τα χρόνια που ανοίγονται μπροστά μας, είναι χρόνια ανάπτυξης και ευημερίας. Χρόνια ανασυγκρότησης και προόδου. Χρόνια σταθερότητας για τη Χώρα και ασφάλειας για τους πολίτες.  Και κανείς δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω. Κανείς”.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης