Γλέζος: “Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα Μνημόνια...”

Γλέζος: “Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα Μνημόνια...”

Την ώρα που άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για ειδικά δικαστήρια, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου δεν αποκλείει μετεκλογικές συμμαχίες – Τι είπε για πιθανό εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό

Γλέζος: “Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα Μνημόνια...”
“Βλέπει” μεν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών αλλά δεν αποκλείει τη συμμαχία ακόμα και με τα κόμματα που απαρτίζουν το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό εφόσον η εντολή από το λαό κατευθύνει προς την κατεύθυνση μετεκλογικών συνεργασιών!

Ο λόγος για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", δηλώνει ευθέως πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες, ξαφνιάζοντας με την άποψή του για την πιθανή “σύνθεση” αυτών: “Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;”, διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος στην ερώτηση ποια κόμματα εννοεί σε μια πιθανή συνεργασία “πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους”, όπως τη χαρακτήρισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν βλέπει για ποιο λόγο να μην συμβεί κάτι τέτοιο: "Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;"

Κλείσιμο
Το μόνο κόμμα που εξαιρεί από μια μετεκλογική συνεργασία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει πως παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν "ντέρμπι" ο ίδιος αισιοδοξεί για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως σημειώνει, έχει τους δικούς του δείκτες.

Ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει στην ίδια συνέντευξη ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις, το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής, ακόμα και με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό πάνω από ένα εισοδηματικό όριο!

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις υποχρεώσεις του, αν σταματήσουν οι δόσεις των δανείων, απάντησε: «Θα μπορέσει. Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες, ούτε την πολιτική του ελευθερία στους Γερμανούς και την τρόικα. Όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει με την κυβέρνηση της Αριστεράς και θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος σχολίασε: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του... Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».
(διαβάστε και εδώ: http://www.protothema.gr/politics/article/377669/kedikoglou-an-o-tsipras-kerdisei-tis-ekloges-tha-hreokopisoume/)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης