Άγριος καβγάς Πιπιλή-Κασσή για τις λαϊκές αγορές

Άγριος καβγάς Πιπιλή-Κασσή για τις λαϊκές αγορές

Πιπιλή: Τον παλιοπασόκο κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς - Κασσής: Ψάχνω ένα σαπούνι να πλυθώ για να βγάλω τη βρωμιά από πάνω μου

Άγριος καβγάς Πιπιλή-Κασσή για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Πιπιλή και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, μετά τη δυσφορία στο Μαξίμου για τον Μιχάλη Κασσή που «έκοβε» και «έραβε» τροπολογίες, η κυρία Φωτεινή Πιπιλή ανέφερε πως και άλλοι βουλευτές ευθύνονται που η κατάσταση έχει γίνει «μαλλιά κουβάρια», φέρνοντας ως παράδειγμα το περιστατικό που κατήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, πως βουλευτές από όλα τα κόμματα
τηλεφωνούσαν στο γραφείο του, για να εξασφαλίσουν στους ψηφοφόρους τους καλύτερες θέσεις στις λαϊκές αγορές. 
Κλείσιμο

Η ίδια υποστήριξε πως «ο κυβερνητικός εταίρος λέει "ναι" στη μίζα, εμμέσως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκορδάς από τη Βουλή. Αγανάκτησαν οι παριστάμενοι βουλευτές, τάχα μου έπεσαν από τα σύννεφα! Βέβαια, ορισμένοι είπαν από μόνοι τους τα ονόματά τους», σημείωσε η κυρία Πιπιλή για να σχολιάσει αμέσως μετά την αλλαγή στη στάση του Μιχάλη Κασσή.

Η κυρία Πιπιλή, έσπευσε να διευκρινίσει πως η πρότασή της είναι «να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο. Θα πρέπει το νομοσχέδιο να επανέλθει μετά τις Ευρωεκλογές, ώστε να μπορούμε να πούμε ελέυθερα τη γνώμη μας. Σέβομαι την προεκλογική περίοδο, όμως αρκετά έχουν συσσυρευτεί από λαϊκίστικες συμπεριφορές, οι οποίες παρατηρούνται και από το κόμμα και της συγκυβερνησης».



Αμέσως πήρε θέση ο κ. Κασσής ο οποίος αστειευόμενος -σε υψηλούς ωστόσο τόνους- είπε: «Ψάχνω ένα σαπούνι να πλυθώ, προκειμένου ως πασόκος να βγάλω τη βρωμιά από πάνω μου. Εγώ δεν είπα τίποτα περισσότερο από τη θέση του ΠΑΣΟΚ και την είπα από το Βήμα της Βουλής. Αν ανά δύο μέρες αλλάζω γνώμη, είναι γιατί μετά από διαβουλεύσεις, συμφώνησα ότι κάποια πράγματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι σωστά».

Η κόντρα μεταξύ των δύο φούντωσε όταν η κυρία Πιπιλή είπε πως «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι φυλακή ή οι άλλοι μισοί, είναι πλούσιοι και πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τον «παλιό πασόκο» κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Είμαι πολύ παλιά στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι. Το "παλιό ΠΑΣΟΚ" είναι αυτό που φυλάκισε η Δικαιοσύνη. Ο Βενιζέλος προσπαθεί να πείσει για το προοδευτικό της Ελιάς και μερικοί προσπαθούν να αντιστρέψουν αυτό το κλίμα» πρόσθεσε η ίδια.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Κασσής που δήλωσε σχετικά: «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει. Το ίδιο και η κ. Πιπιλή. Θα ασχοληθώ όσο θέλω με το νομοσχέδιο και τις λαϊκές αγορές. Είμαι ΠΑΣΟΚ και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση. Ένα είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει παλιό και νέο» διευκρίνισε ο βουλευτής.

Η κυρία Πιπιλή, προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα της προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ τους, σχολιάζοντας: «Δεν επιτέπεται παλιές, ρουσφετολογικές συνήθειες να επανέρχονται με το μανδύα της κοινωνικής πρόνοιας. Δεν γίνεται να παραμένουν κάποιοι στις θέσεις τους, με μίζες, και να έχουν εδώ και χρόνια τα καλύτερα πόστα. Υπάρχει διαφθορά» υποστήριξε η κυρία Πιπιλή.

Ο κ. Κασσής επεσήμανε πως το νομοσχέδιο «σε βασικά σημεία θέλει κάποιες αλλαγές, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε και να λέμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε μία συγκυβέρνηση, είναι κάτι θετικό» κατέληξε ο κ. Κασσής.

Η κυρία Πιπιλή, κλείνοντας, τόνισε για ακόμη μία φορά τη θέση της: «Εάν γίνεται να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρχει μνημονιακή δέσμευση -που μάλλον υπάρχει- και να επανέλθουμε μετά τις εκλογές για να πούμε κι άλλες αλήθειες» κατέληξε η ίδια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης