Τα τσούγκρισαν στα «κόκκινα» Σταύρος-Λάκης

Τα τσούγκρισαν στα «κόκκινα» Σταύρος-Λάκης

- Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα αλλά χοντροκομμένη προπαγάνδα
- Λαζόπουλος: Το σύστημα, πανικόβλητο απ' την κατάσταση, τρέχει μ' ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της

Τα τσούγκρισαν στα «κόκκινα» Σταύρος-Λάκης
Σε ευθεια σύγκρουση υψηλών τόνων εξελίσσεται η υποβόσκουσα εδώ και ημέρες κόντρα Σταύρου Θεοδωράκη και Λάκη Λαζόπουλου.

Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα αλλά πολιτική προπαγάνδα δήλωσε ο επικεφαλή του Ποταμιού απαντώντας σε όλα τα έμμεσα σχόλια που είχε εκτοξεύσει τις προηγούμενες ημέρες από διαφορετικά βήματα ο δημοφιλής καλλιτέχνης κατά του κόμματός του.

Αναφέρθηκε, δε, στα περί χρηματοδότησης του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά «Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα χαμηλού κόστους. Δεν έχουμε στρατιές επαγγελματικών στελεχών, δεν έχουμε γραφεία-πολυκατοικίες, δεν έχουμε περιφερειακές οργανώσεις, όλα τα κάνουμε μέσω ίντερνετ. Τη δεκαετία 2000-2011 τα κόμματα πήραν 655.000.000 ευρώ. Το αντιλαμβάνεστε το νούμερο; Εξτρα τα δάνεια, που ήταν άλλα 272.000.000 ευρώ. Οι δικές μας περιοδείες όμως στοιχίζουν όσο τα εισιτήρια του τρένου ή του αεροπλάνου. Αντε και μια διανυκτέρευση 25 ευρώ στην Ηγουμενίτσα, 50 ευρώ στα Χανιά. Ε, αυτά τα λεφτά τα έχουμε. Μας τα δίνουν δηλαδή οι φίλοι μας»

Κλείσιμο
Τις προηγούμενες ημέρες και εν μέσω της φιλολογίας, που τελικά κατέληξε σε αρνητική απάντηση, για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Λαζόπουλος είχε επιδοθεί σε μια διαρκή επίθεση άλλοτε με υπονοούμενα και άλλοτε με ευθείες αναφορές κατά του Ποταμιού.

«Το Ποτάμι πηγάζει από το ΠΑΣΟΚ και εκβάλει στη Νέα Δημοκρατία. Και φαίνεται αμέσως διότι αντί να επιτεθεί στην κυβερνητική πολιτική άρχισε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι που μεταδόθηκε από τη Μυτιλήνη. 

Το πάθος κατά του Σταύρου από τον Λάκη έκανε ξανά την εμφάνισή του και στην επιστολή προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία έλεγε «όχι» σε μια υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο. «Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ' την κατάσταση, τρέχει μ' ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λαζόπουλος αποφεύγοντας αυτή τη φορά να ονοματίσει το Ποτάμι.

Πού το πάει ο Λάκης

Ο Λαζόπουλος είναι υπερβολικά ευφυής και αρκετά έμπειρος περί τα πολιτικά για να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, υπαγορευμένες μόνο από την παρόρμηση, την αντιπάθεια ή τη συμπάθεια. Γνωρίζει καλά ότι στην τσέπη του έχει το κλειδί για μια αποθήκη με δυναμίτη ανεξέλεγκτης ισχύος: την ικανότηταά του να επηρεάζει την κοινή γνώμη μέσω της ανελέητης σάτιρας. Σε ένα αινιγματικό απόσπασμα από το προαναφερθέν Αλ Τσαντίρι ο Λαζόπουλος ρωτά και αναρωτιέται: Αν κατέβαινα εγώ στις εκλογές, για πόσο με κόβεις; Ποσο θα μου έδινε η διαπλοκή; Θα μου δίνε κανά 4%; Σε χαντάκι θα με βρίσκανε σε πέντε ημέρες. Και ξέρω εγώ τι λέω...»

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης