Άνοιγμα στο κέντρο και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αντώνη Σαμαρά

Άνοιγμα στο κέντρο και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αντώνη Σαμαρά

Eλπίδα ή καταστροφή, κατά τον πρωθυπουργό, το δίλημμα των ευρωεκλογών

Άνοιγμα στο κέντρο και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αντώνη Σαμαρά
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζει το ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς σαν στροφή προς το κέντρο.

Αναγκάστηκε όμως η ηγεσία της ΝΔ από τις πιέσεις εντός και εκτός κόμματος -στους απόηχους της υπόθεσης Μπαλτάκου- να αποσύρει τους «υπερ-δεξιούς» υποψηφίους με τους οποίους ευελπιστούσε ότι θα προσεγγίσει το κοινό της Χρυσής Αυγής.

Η αποχώρηση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή του κ. Κυριάκου Βελόπουλου πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ προκάλεσε ταραχή στο ηγετικό επιτελείο. Ο κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε με tweet του ότι «μετά από πολύ σκέψη και βλέποντας τις αντιδράσεις αποφάσισα να μην κατέβω στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ. Θεωρώ χρέος να τηρήσω όλα όσα πιστεύω. Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά αλλά η συνείδησή μου δεν μου το επιτρέπει». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε απορριφθεί η υποψηφιότητα του επίσης προερχόμενου από το ΛΑΟΣ κ. Θανάση Πλεύρη ενώ η αρχή είχε γίνει με την αποχώρηση του πρωθυπουργικού φίλου κ. Φαήλου Κρανιδιώτη κατόπιν επικρίσεων από την αντιπολίτευση και την συμπολίτευση.

Στις ευρωεκλογές αναμένεται ότι θα κονταροχτυπηθούν οι «επώνυμοι» για τις 4-6 πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν στην ευρωβουλή. Αν και στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν άνθρωποι με βαριά βιογραφικά όπως ο κ. Σταύρος Ξαρχάκος, ο καθηγητής καρδιολογίας με διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο ποιητής συγγραφέας και ζωγράφος κ. Δημοσθένης Δαβέτας, ο ολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς κ. Νίκος Πέπας, η καθηγήτρια πιάνου κα Έλενα Μουζάλα

ο κ. Σαμαράς δεν ξέφυγε από τον κανόνα που θέλει ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα προς άγρα ψήφων όπως ο ποδοσφαιριστής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης. Αρκετοί είναι οι προερχόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ, κ.κ. Γιώγος Αμυράς, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Νατάσσα Ράγιου. Φυσικά δεν απουσιάζουν οι νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, κ.κ. Ρόδη Κράτσα, Νίκη Τζαβέλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Μουσουρούλης, Μανώλης Μαυρομάτης.  Μεταξύ των 42 υποψηφίων υπάρχουν και οι προερχόμενοι από τον αγροτικό χώρο  κ.κ. Ανέστης Γεώργιος ΓΓ της ΠΑΣΕΓΕΣ Δημητρίου Λευτέρης γεωπόνος, Στεργίου Νικόλαος αγρότης.  
Κλείσιμο

Ο κ. Σαμαράς στην παρουσίαση έβαλε τα βασικά διλήμματα των ευρωεκλογών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε εν ολίγοις ότι οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν μεταξύ της σταθερότητας και της προοπτικής ευημερίας της χώρας που εκφράζει η ΝΔ και ο ίδιος από τη μία και την ολοσχερή καταστροφή που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας από τη άλλη. Το αφήγημα του κ. Σαμαρά ξεκινά από το ότι ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις του, απέτρεψε τη χρεοκοπία και κράτησε τη χώρα στην ΕΕ. Ακολούθως ότι πέτυχε να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία και να την βγάλει στις αγορές και κλείνει με το απαραίτητο συμπλήρωμα ελπίδας και προσδοκίας ότι ήδη έχουν αρχίσει και διορθώνονται οι αδικίες και ότι στο προσεχές μέλλον θα αρχίσει η ανάκαμψη και η χώρα θα βγει από τα μνημόνια με χειροπιαστά οφέλη από τους πολίτες. Αντιστικτικά ο κ. Σαμαράς αναπτύσσει την «προοπτική καταστροφής» που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ ερωτώντας: «Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην ΕΕ, εκείνους που τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρώ, θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν εκείνοι που θέλουν να μας βάλλουν σε περιπέτειες, εκείνους που θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια και να αμφισβητήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις; Θέλουμε νέα μνημόνια γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης