Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Αναστασιάδης

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Αναστασιάδης

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα (ΔΗΣΥ) προηγείται με 22,6%, το ΑΚΕΛ ακολουθεί με 13,5%, το ΔΗΚΟ με 8,3%, η ΕΔΕΚ με 6,1%, η Συμμαχία Πολιτών με 4,4% και το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) με 1,3%

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Αναστασιάδης
Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prime Market Research and Consulting Ltd για λογαριασμό του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ στην κυπριακή πολιτική σκηνή ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα (ΔΗΣΥ) προηγείται με 22,6%, το ΑΚΕΛ ακολουθεί με 13,5%, το ΔΗΚΟ με 8,3%, η ΕΔΕΚ με 6,1%, η Συμμαχία Πολιτών με 4,4% και το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) με 1,3%. Επίσης ποσοστό 1,8% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα ή συνδυασμό. Εντύπωση προκαλεί το 30,6% των ερωτηθέντων που δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν. Επίσης 0,9% δήλωσε πως επιλέγει το λευκό και 10,5% δεν απάντησε. Με την αναγωγή μετά από αφαίρεση αυτών που δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν, ο ΔΗΣΥ ανεβάζει τα ποσοστά του στο 33% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 19,7%, το οποίο κινδυνεύει να χάσει την μία από τις δύο έδρες που έχει σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο. Το ΔΗΚΟ φτάνει στο 12,1%, η ΕΔΕΚ - Οικολόγοι στο 8,9% και η Συμμαχία Πολιτών στο 6,4%. Το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) περιορίζεται στο 1,9%. Ποσοστό 2,6% θα ψηφίσουν κάτι άλλο, ενώ 15,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός με 40% των ερωτηθέντων να έχουν θετική γνώμη και 39% αρνητική. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απολαμβάνει 26% θετικής άποψης και 50% αρνητικής. Για τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού θετική γνώμη έχει το 18% και 59% αρνητική, για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο θετική γνώμη έχει το 24% και αρνητική το 46%, για τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου οι θετικές γνώμες είναι στο 21% και οι αρνητικές στο 41%, για τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα οι θετικές γνώμες είναι στο 20% και οι αρνητικές στο 49%, ενώ για τον ΓΓ των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη θετική άποψη έχει το 24% και αρνητική το 40%.

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης