Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ από ΝΔ για άστεγους και ΟΛΘ

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ από ΝΔ για άστεγους και ΟΛΘ

Έντονα ενοχλημένος ο Βενιζέλος για την ελλιπή ενημέρωση που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που ανακοινώθηκε

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ από ΝΔ για άστεγους και ΟΛΘ
Εκνευρισμός επικρατεί στην κυβέρνηση από χθες, καθώς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου εξέφραζαν δυσφορία για τον τρόπο χειρισμού των μέτρων για την ανακούφιση των αστέγων, καθώς και στην προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος εχθές αργά το βράδυ μετά την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά εμφανιζόταν έντονα ενοχλημένος για την ελλιπή ενημέρωση που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που ανακοινώθηκε. Όπως υποστηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη το θέμα διαχειριζόταν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ωστόσο τόσο αυτός, όσο και η γενική γραμματέας Πρόνοιας κα Έφη Πέγκου δεν κλήθηκαν στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στην σύσκεψη συμμετείχαν μόνο μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως τα μέτρα ανακούφισης ύψους 20 εκ ευρώ μετατρέπονται σε προεκλογική παροχή της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό έκαναν λόγο για «αδιανόητο μικροκομματισμό» και «λογικές Μαυρογιαλούρου». Επιπλέον τόνιζαν πως με αυτόν τον τρόπο κάθε άλλο παρά διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ, παράλληλα, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επιβεβαίωναν την οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.  

Εκτός αυτού από τη Χαριλάου Τρικούπη εκφράστηκε διαφωνία για την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην πώληση του 67% του ΟΛΘ. Το βράδυ της Δευτέρας εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος:

Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.
Κλείσιμο

Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης