Μιχελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στον ανεμιστήρα τη λάσπη της ΧΑ

Μιχελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στον ανεμιστήρα τη λάσπη της ΧΑ

Xρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής είπε για την την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Εσωτερικών - Νωρίτερα σε σύσκεψη για τις Ευρωεκλογές ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως «προέχει η πολιτική σταθερότητα»

Μιχελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στον ανεμιστήρα τη λάσπη της ΧΑ
Βολές κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, από τις Σέρρες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη των Σερρών, με ομιλητή τον ίδιο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην αποπομπή του κ. Τάκη Μπαλτάκου από τη ΝΔ και σε όσα ακολούθησαν, έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, ζητάει την παραίτηση δύο υπουργών που έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων που κατηγορείται η Χρυσή Αυγή και ζητά την παραίτηση τους. Έχει πάρει τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, την έχει βάλει στον ανεμιστήρα για να οικειοποιηθεί ψηφοθηρικό όφελος, μόνο που αυτή η λάσπη θα γυρίσει απέναντί τους» είπε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Στόχος τους δεν είναι οι δύο υπουργοί, είναι η πολιτική σταθερότητα. Γιατί όσο βλέπουν ότι αυτή η χώρα πηγαίνει αργά, αλλά σταθερά, προς μία ανάκαμψη αυτό τους ενοχλεί. Γιατί γνωρίζουν ότι αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί και η πατρίδα σταθεί στα πόδια της, τότε δεν θα έχουν κανένα πολιτικό λόγο ύπαρξης, θα γυρίσουν στο 3% που ήταν, μια μειοψηφία η οποία απλώς κάνει θόρυβο, πολιτικό θόρυβο».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε: «Το να κουβεντιάζουμε τη διαφορά της μίας ή μιάμισης μονάδας μπροστά, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι το να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, να υπόσχεσαι το οτιδήποτε, το να σου λένε ότι εγώ θα σε φέρω στα προ κρίσης επίπεδα ζωής, ο κόσμος δεν τα πιστεύει. Εμείς κρινόμαστε ως κυβέρνηση για τα μέτρα που έχουμε πάρει, για τα αποτελέσματα που έχει φέρει η πολιτική μας και οι άλλοι κρίνονται σε αντιδιαστολή για τις υποσχέσεις τους, κανείς δεν τους πιστεύει».

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκης κατά την παρουσία του στις Σέρρες, είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους επαγγελματοβιοτεχνών, με κύριο θέμα τις επικείμενες ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τους δήμους.
Κλείσιμο
«Ήδη έχει περάσει από την επιτροπή της Βουλής και τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα μπαίνει στην Ολομέλεια της βουλής. Ήδη η ρύθμιση που υπάρχει μέσα στο νομοσχέδιο είναι προς θετική κατεύθυνση και αύριο θα κάνουμε νομοτεχνικές βελτιώσεις. Υπάρχει μία τροπολογία του Άρη Σπηλιωτόπουλου που έχει κατατεθεί, την οποία θα κάνω αποδεκτή και κάνει ακόμη καλύτερη τη νομοθετική ρύθμιση για τους επαγγελματίες» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση αφορά τις δόσεις που θα φτάσουν μέχρι τις εκατό, το θέμα των προσαυξήσεων, το θέμα των προστίμων και πολλά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες.

«Προέχει η πολιτική σταθερότητα»

Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εσωτερικών πήρα μέρος σε σύσκεψη για τις ευρωεκλογές, με τη συμμετοχή και του Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

Το ζήτημα είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, και έστρεψε τα πυρά του εναντίον της αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε ότι υιοθετεί τη λάσπη της Χρυσής Αυγής και την αναπαράγει για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα. Χάριν της πολιτική σταθερότητας και με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε πετύχει αυτή τη στιγμή να μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές, να μπορεί να παράξει πλεονάσματα -μέχρι πρότινος, θυμίζω, παράγαμε μόνο ζημιές- και να μπορεί ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο και ότι υπάρχει πια μια αντίστροφη πορεία και ότι μπορεί να παίρνει από τις θυσίες που έχουν γίνει κάτι» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει πρόβλημα συνοχής στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνοχής της κυβέρνησης. Και οι βουλευτές και τα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχουν ως απαραίτητη και ικανή προϋπόθεση τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας. Από κει και πέρα, το ζήτημα είναι ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν πάρει κι έχουν υιοθετήσει όλη τη λάσπη της Χρυσής Αυγής και την αναπαράγουν. Είναι δυνατό να βάζουν θέματα, όπως για τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που έχουν τραβήξει μπροστά την ιστορία του πολέμου κατά της Χρυσής Αυγής και να υιοθετούν την επιχειρηματολογία, να υιοθετούν τη λάσπη και να ζητούν την παραίτηση αυτών των ανθρώπων; Είναι δυνατό να βάζουν θέμα για τον πρωθυπουργό, που σας θυμίζω ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που πριν τις εκλογές σήκωνε τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, ο πρώτος μαζί με τα στελέχη της Ν.Δ. Σας θυμίζω ότι μέχρι τότε κάποιοι είχαν κλείσει το στόμα τους γιατί θεωρούσαν ότι η Χρυσή Αυγή θα "κόψει" από τη ΝΔ. Όταν την επομένη των εκλογών ανακάλυψαν τι ακριβώς έκαναν, θυμήθηκαν να μπουν κι αυτοί στον αγώνα και να αρχίσουν να πλειοδοτούν. Το ζήτημα, όμως, είναι ποιος μάζεψε όλες τις υποθέσεις που ήταν διάσπαρτες σε όλη τη χώρα, σε ένα φάκελο, σε μια ενιαία υπόθεση και η δικαιοσύνη κινείται με βάση τους κανόνες της, το δίκαιο της και την αυτονομία της, και λειτουργεί πραγματικά αντικειμενικά και ανεξάρτητα. Ολα τα άλλα είναι για σπέκουλα πολιτική και είναι ντροπή για εκείνους από την αντιπολίτευση που παίρνουν και υιοθετούν τη λάσπη, για να την αναπαράξουν για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που έχουν τη στήριξη της ΝΔ και συμμετείχε σε ευρεία κομματική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος για τις ευρωεκλογές, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως η φιλοδοξία της ΝΔ στις ευρωεκλογές, είναι να έρθει πρώτο κόμμα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

«Ξεκινάμε σήμερα, ουσιαστικά, την προεκλογική μας εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, τη γενέτειρα του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πιστεύουμε ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Και η φιλοδοξία της ΝΔ είναι, να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Πιστεύουμε ότι αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις εθνικές εκλογές, που πιστεύουμε ότι θα γίνουν το 2016, ο ελληνικός λαός θα έχει κατανοήσει, ότι ο μεγάλος αγώνας που ο ίδιος έχει δώσει, οι μεγάλες επιτυχίες που έχει φέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα τον έχουν πείσει να βοηθήσει και τη ΝΔ, και η ΝΔ θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να της δώσει αυτό που της αξίζει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης