Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει την κοινωνία

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει την κοινωνία

Σκληρή προειδοποίηση ότι όσοι ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες - «Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας - Η κατάντια του Τσίπρα προκαλεί οίκτο, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει την κοινωνία
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, την εργαλειοθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και σε διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει την κοινωνία και ότι ξεπουλάει τη χώρα κομμάτι-κομμάτι, ενώ απηύθυνε σκληρή προειδοποίηση ότι όσοι ψηφίσουν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες.

«Τους προειδοποιούμε: οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο τη συγκάλυψη παράνομων πράξεων από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου, εκ των προτέρων γνωστή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής». «Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μαΐου. Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αυτή την ώρα ένα νέο έγκλημα συντελείται εις βάρος του ελληνικού λαού, είπε και πρόσθεσε  ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, πρόκειται να παραδώσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και σε εγχωρίους ολιγάρχες, να απελευθερώσει απολύσεις και να δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και να διαλύσει την εγχώρια κτηνοτροφία. Επίσης υποστήριξε ότι το νέο νομοσχέδιο θα καταστήσει υπό διωγμό επαγγέλματα όπως αυτό του φαρμακοποιού, του ταξιτζή, του βιβλιοπώλη κλπ.
Κλείσιμο

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στόχος του πολυνομοσχεδίου είναι να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να ξεκοκαλίσει ό,τι έχει απομείνει στη χώρα.

Επιπλέον σημείωσε ότι στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν μαζί με τους βαρόνους των ΜΜΕ για την επιτυχία του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι μετά το νομοσχέδιο προετοιμάζεται ένα νέο μνημόνιο για τη χώρα. Συμπλήρωσε επίσης ότι με την ψήφιση του άρθρου που αφορά στις τράπεζες εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών στα χέρια των ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων χαρίζοντας τα ήδη επενδεδυμένα κεφάλαια, τα οποία θα χάσουν την αξία τους.

Υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο χαρίζουν δισ. ευρώ τη στιγμή που κλέβουν το ψωμί από τον Έλληνα εργαζόμενο. Επιπλέον σημείωσε ότι στην κυβέρνηση σπεύσουν να αμνηστεύσουν όσοι υπογράψουν αυτό τι έγκλημα και έκανε λόγο για βαρύτατες ποινικές ευθύνες που δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου.

Το συγκεκριμένο έγκλημα ο κ. Τσίπρας το όρισε ως κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους, όπως ανέφερε συγκεκριμένα, και θα οδηγήσει όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η ημέρα εκείνη δεν θα αργήσει είπε ο κ. Τσίπρας, «αρκεί να πιστέψουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης