PROTOTHEMA

Πολιτική

«Χαμός» στη Βουλή

Βούτσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

Βούτσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι κυβέρνηση και Δικαιοσύνη θέλουν να θέσουν τη ΧΑ εκτός νόμου, για να εκμεταλλευτεί η ΝΔ την ακροδεξιά εκλογική «πελατεία» - Αρβανίτης: Το είπε και ο Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της ΧΑ - Το «άντε ρε Καραγκιόζη» που... άναψε φωτιές στην Ολομέλεια - Όλος ο επίμαχος διάλογος

Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και να εκμεταλλευτεί την εκλογική της «πελατεία» η ΝΔ, κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.


Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την τροπολογία που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες, εναρμονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νομοθεσία με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για  έλλειψη ευαισθησίας.

Είπε ακόμη ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν η κυβέρνηση, παράλληλα με το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ «κατέθετε την ευαισθησία της, την αγωνία της για το τι θα κάνουμε ως προς το ζήτημα των μεταναστών και μετά ως προς του ομογενή κλπ».

Υποστήριξε όμως ότι το γεγονός πως από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, «είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, απ' ό,τι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Άρα, λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους και υποστάσεις».

Πάντως, οι καταγγελίες του κ. Βούτση ότι η ΝΔ επιχειρεί «πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς τη Χρυσή Αυγή» και «μεθοδεύει» με τη Δικαιοσύνη να την θέσουν εκτός νόμου, έδωσαν αφορμή στο βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος, Μιχάλη Αρβανίτη, να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικών διώξεων.

«Το είπε και ο κ. Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε τον «πύρινο» λόγο του για τις «απαράδεκτες διώξεις κατά της ΧΑ».

«Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης.

Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ ακούστηκε κάποιος να λέει «άντε ρε Καραγκιόζη», απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα.

«Δεν είμαστε παιδάκια. Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα. Σήμερα φώναζε κάποιος για καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

Πάντως, η αναφορά του κ. Βουτση εκτός απο προβληματισμό, προκαλεί και έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος σημειώνει: «Μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούσε την απειλή του νεοναζισμού επειδή οι Χρυσαυγίτες δήλωναν αντιμνημονιακοί» και προσθέτει «Τώρα που η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη με την ψήφο και του ΣΥΡΙΖΑ, τους δίνουν "όπλα" για να κρατήσουν όρθια τη γραμμή απέναντι στην Κυβέρνηση και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Τόσο ανεπίγνωστοι»;

Όλος ο «καυτός» διάλογος, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής

Μιχάλης Αρβανίτης (Χ.Α) "... Τώρα μιλάει ένας απλός Βουλευτής, ένας απλός επαρχιώτης δικηγόρος και έχει εστραμμένα ο κύριος Υπουργός τα νώτα  του,  την ώρα που μιλάει ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, την ώρα που μιλάει ένας αντιπρόσωπος του έθνους! Αυτό είναι απαράδεκτο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ευχαριστούμε. Το λόγο έχει ο κύριος…
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Χαιρετούσα  τον Υπουργό…

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Άντε βρε καραγκιόζη! (Ο κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος αποχωρεί από την Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ήρεμα, ήρεμα!

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η χαιρετούρα…

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Δεξιούμαι. Μάθετε ελληνικά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Αρβανίτη.  

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ντροπή σας να έχετε άγνοια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας ευχαριστούμε πολύ.  

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Θα  μου στερήσετε εμένα τα ελληνικά μου;  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας δώσαμε το λόγο να μιλήσετε, κύριε Αρβανίτη... Ορίστε, κύριε  Τσούκαλη, έχετε το λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ανοίχτε το άρθρο του Μιχάλη Ράπτη «Έλληνες, για να βρείτε τον εαυτό σας, γυρίστε στις ρίζες σας!».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Αρβανίτη. Στο καλό!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ο Πάμπλο, ο διανοητής αυτός!  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας παρακαλώ!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Μα, εσείς δεν γυρίζετε στις ρίζες!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας παρακαλώ!
Με το να φωνάζετε έτσι δεν καταλαβαίνετε ότι εκπίπτετε και άλλο στο σεβασμό μας;

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε,  εγώ το καταλαβαίνω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): …στον όποιο σεβασμό μπορεί να έχουμε  σε κάποια πρόσωπα;

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Είμαι φύσει και θέσει ευγενής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ωραία, εντάξει!

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Όμως, όταν προκαλούμαι, κυρία Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ωραία. Και εσείς προκαλείτε κάποιες φορές και δεν σας αντιμετωπίζουμε έτσι, όπως το ξέρετε.
Κύριε Τσούκαλη, έχετε τον λόγο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Κυρία  Πρόεδρε, επί του Κανονισμού  θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Έχω ήδη δώσει τον λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Τσούκαλη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Μα, κυρία Πρόεδρε! Όταν κάποιος έχει πει  για καραγκιόζηδες πρέπει να μάθετε ποιος το είπε αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά): Ναι, το έκανα. Έφυγε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Πρέπει να εφαρμόσετε τον Κανονισμό, γιατί προσβάλλει και εμάς και εσάς. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Όχι στον Σαμάρα 28/02/201406:00

Χα χα χα παιδιά ολοι εσείς οι Χρυσαυγητες δηλώσατε οτι θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ και θα δείτε για ποτέ θα τους βγάλουν απο την φυλακή ....

Απάντηση
Μεταξικος χαιρετισμος......28/02/201401:41

....και αρχαιοελληνικός είναι μάγκες. Μην παιδευεστε..... Στο λεξικό δεξιούμαι, από το οποίο προέρχεται και μία εκ των αγαπημένων λέξεων για τους καθεστωτικούς δεξίωση, γράφει το λεξικό του Δημητράκου: "υψώνω την δεξιάν εύχομαι, εγείρω την δεξιάν μου προς χαιρετισμό ή εκδήλωσιν σεβασμού".

Απάντηση
Δημήτρης1328/02/201401:38

Στον Αγαμέμνων τπυ Αισχύλου αναφέρει για τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό που μίλησε ο Αρβανίτης: νν δ ς μέλαθρα κα δόμους φεστίους λθν θεοσι πρτα δεξιώσομαι. Αποδιδόμενο στην νέα ελληνική αυτό σημαίνει: Τώρα στων παλατιών την τιμημένη εστία πηγαίνω, πρώτα τους θεούς να αποδώσω χαιρετισμό. Ρουφάτε τώρα υβριστές της ΧΑ.

Απάντηση
Φ.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ 27/02/201423:03

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ : Με τη νέα προσπάθεια των νεοναζιστών του Δ ΡΑΙΧ της νεοναζίστριας κ. Μέρκελ και του παλαιοναζί κ. Σόϊμπλε , να επανέλθει η σύμμαχος του Γ ΡΑΙΧ Ουκρανία υπό τη σκέπη της Σβάστικας έπεσαν οι μάσκες . Είναι γεγονός ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι Ουκρανικές Μεραρχίες που πολεμούσαν υπέρ των Ναζιστών του Αδόλφου Χίτλερ. Το γεγονός ότι η δήθεν Νέα Δημοκρατική Γερμανία προστατεύει τους τέως συμμάχους του Γ. ΡΑΙΧ , ξεκαθαρίζει ακριβώς τους σκοπούς της προσπάθειας της χιλιόχρονης παγκόσμιας κυριαρχίας των Αριων - Ούνων - Βησθγότθων κ.λ.π. που ενεπνεύσθη ο ... Αριος Αδόλφος Χίτλερ . Ούτω διελύθη η Γιουγκοσλαβία από τον Στρέντερ και αποθεώθησαν οι ναζιστές Κροάτες και οι Τσέτνικ Βόσνιοι Μουσουλμάνοι . Κι αυτό διότι η Σερβική Αντίσταση για ειδικούς έστω λόγους του Κροάτη αρχηγού της Τίτο ήταν κορυφαία . Το ίδιο και η Ελληνική. Τολμώ να είπω ότι πριν συμβούν αυτά δημοσίευσα ότι : Η Σερβία και η Ελλάδα θα πληρώσουν ακριβά την αντίστασή τους στο Γ ΡΑΙΧ από τους Νεοναζί του Δ ΡΑΙΧ που κυβερνούν τη Γερμανία. Επίσης οι Ισλαμοφασίστες Αραβες οι οποίοι κατά την αρχική επέλαση του Ρόμμελ στη Μέση Ανατολή διεκήρυτταν τα εξής : Μπισάμα Αλλάχ φι αλάρντ Χίτλερ Ο Θεός κυριαρχεί στον Ουρανό και ο Χίτλερ στη Γη είναι τα αγαπημένα τέκνα του Δ ΡΑΙΧ . Τώρα πιστοί στο Λέμπενσράουμ ζωτικό έδαφος εξ ανατολών του Αδόλφου, οι κληρονόμοι και συνεχιστές του έργου του καταδικάζουν τις χώρες που αντεστάθησαν στις βάρβαρες και ανίερες επιδιώξεις του και επιβραβεύουν αυτούς που του συμπαρεστάθησαν. Για να μη μακρυγορούμε , η νέα προσπάθεια του διαμελισμού της Ουκρανίας ξεκαθάρισε τα πράγματα . Οι υποτελείς κυβερνήσεις που εκτελούν τις εντολές των Νεοναζί του Δ ΡΑΙΧ , είναι κατάλοιπα των Ναζί του Γ ΡΑΙΧ . Και δυστυχώς σ αυτές συγκαταλέγεται και η Ελληνική , που για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γι αυτή την κατάντια της βάφτισε το αντίπαλό της κόμμα του Λ.Σ.Χ.Α. ως ναζιστές , και ελέω της από αυτήν διορισμένης Δικαιοσύνης προσπαθεί να το θέσει εκτός νόμου. Τα συμπεράσματ δικά σας . 27-2-2014 Φ.Π.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία