Τα αλλάζει τώρα ο Γλέζος

Τα αλλάζει τώρα ο Γλέζος

Ειρωνευόμουν την κυβέρνηση και δεν είπα «ναι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπό όρους, ανασκευάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο - Πώς αντέδρασε ο Νίκος Βούτσης - Τι είπε ο Γλέζος από το βήμα της Βουλής

Τα αλλάζει τώρα ο Γλέζος
Άνω - κάτω έγινε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του κ. Μανώλη Γλέζου στην Βουλή που μίλησε περι πιθανού σχηματισμού μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υπο συγκεκριμένους όρους. Λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του βουλευτή επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Νίκος Βούτσης προκειμένου να «μαζέψει» τις εντυπώσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την «πρόσκληση συνενοχής». Την ίδια ώρα και ο κ. Γλέζος επιχείρησε να «διασκεδάσει» της εντυπώσεις, με διευκρινιστική δήλωσή του στην οποία κάνει λόγο για «ειρωνική τοποθέτηση» και κάνει λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Γλέζος, υποστήριξε ότι υπό όρους μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου «ξορκίζει» τα σχετικά σενάρια που φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζοντάς τα ως «ανέκδοτο».

Ειδικότερα, ο κ. Γλέζος είπε: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Πέραν αυτού, ο βουλευτής επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον εκλογικό νόμο που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα».

Κλείσιμο


Βούτσης: Πρόσκληση «συνενοχής» τα σενάρια περί «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού»

Ως πρόσκληση «συνενοχής» και συμβιβασμό «καταστροφής» χαρακτήρισε τα σενάρια περί «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ο κ. Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας προς την κυβέρνηση πως «την Πομπηία που οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας».

Ο γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του κ. Μανώλη Γλέζου που μίλησε για «συνεργασία υπό όρους με την ΝΔ», ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας και επανέφερε την κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου που έχει χαρακτηρίσει «ανέκδοτο» τα σενάρια συνεργασιών.

«Τα χειραγωγημένα στην βάση οικονομικών συμφερόντων ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για τον ΑΔΜΗΕ και ασχολούνται με την πρόσκληση  να γίνει μεγάλος συνασπισμός στην Ελλάδα. Γιατί μας κάνετε την πρόσκληση κύριοι της ΝΔ μέσα από χειραγωγημένες ειδήσεις ΜΜΕ. Είναι πρόσκληση για συνενοχή στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και την κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί την κοινωνία και την χώρα στην καταστροφή», είπε και πρόσθεσε: «Μας καλείτε να πάρουμε απόφαση για ιστορικό συμβιβασμό που οδηγεί σε μια τέτοια καταστροφή. Την απάντηση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο λαός και την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας. Όχι ο λαός ούτε η Αριστερά που είναι στην πρώτη γραμμή για να ορθοποδήσει η χώρα».

Γλέζος: Ειρωνευόμουν την πανικόβλητη κυβέρνηση

Με νεότερη δήλωσή του μετά την δημοσιοποίηση της «πρόσκλησής» του προς τη ΝΔ, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υποστηρίζει ότι από το βήμα της Βουλής ειρωνευόταν την κυβέρνηση...

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας ηγείται, ο Μανώλης Γλέζος κάνει λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει».

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν  σανίδα σωτηρίας», αναφέρεται στη δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης