Βενιζέλος: Στις ευρωεκλογές κρίνεται η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

Βενιζέλος: Στις ευρωεκλογές κρίνεται η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

«Η χώρα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας και της οριστικής εξόδου από την κρίση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος ενώ για μια ακόμη φορά προέβη σε άνοιγμα προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς




Βενιζέλος: Στις ευρωεκλογές κρίνεται η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση
Τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος το μεσημέρι της Κυριακής, προχωρώντας σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Βενιζέλος στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική ομιλία του τόνισε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές και εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται η οριστική στροφή για την έξοδο από την κρίση. Είπε ότι το πραγματικό δίλλημα τίθεται ως εξής: από τη μια είναι το μόνο υπαρκτό σχέδιο και από την άλλη το ανύπαρκτο σχέδιο «που απειλεί να μας γυρίσει πίσω στο υπό το μηδέν».

Σε σχέση με την κατάσταση στην οικονομία υπογράμμισε ότι έχει βελτιωθεί και πρόσθεσε ότι κυριαρχία δεν είναι μόνο η προστασία των συνόρων, είναι και η κανονικότητα στις διαδικασίες του δημόσιου διεθνούς δανεισμού. «Θέλουμε ένα σχήμα να συγκεντρώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις» και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα «να μας πει με ποιους θα διαμορφώσει συσχετισμούς στην Ευρώπη».

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα που μπορεί να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ, αφού όπως είπε υπάρχουν μηνύματα και οιωνοί που βασίζονται σε απτά αποτελέσματα συνδικαλιστικών εκλογών.


Κλείσιμο

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας και της οριστικής εξόδου από την κρίση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά του, η ουρά είναι δύσκολη και είναι κρίμα από το Θεό να μην αξιοποιήσουμε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έγινε». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στην ομιλία του ότι διακρίνει την αντίφαση πως ενώ η χώρα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας, κινδυνεύει να χάσει το κοινωνικό, θεσμικό και εθνικό στοίχημα, γιατί ακυρώνονται οι προϋποθέσεις πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης από μεριά της πολιτικής αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε, επίσης, πως ενώ η κυβέρνηση αγωνίζεται με δυσκολίες, πως ενώ το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει το βάρος της χώρας, η αντιπολίτευση συνολικά επενδύει στην καταστροφή και στην εξανέμιση των προσπαθειών.

Για μια ακόμη φορά προέβη σε άνοιγμα προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς λέγοντας: «Εμείς ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη στάση της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε να διατηρηθεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και ότι από τον Ιούνιο του 2013 «παρατηρούμε μια αντιφατική στάση των φίλων μας στη ΔΗΜΑΡ. Που θέτει ζήτημα βουλευτικών εκλογών». Αναφορικά με τις Κινήσεις «όπως οι "58"" σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, απαιτώντας από τους άλλους σεβασμό όχι μόνο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην σημερινό του ρόλο για την πολιτική σταθερότητα μέσω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έχει τη σημαία του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απαντώντας εμμέσως στην Δημοκρατική Αριστερά είπε πως η επιλογή του ΕΣΚ δεν είναι επιλογή παιδικού περιπάτου και ότι με το ΕΣΚ το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύεται διακυβερνητικά.

Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, πρότεινε τη συγκρότηση μιας Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής με τις άλλες Κινήσεις και προανήγγειλε ξανά πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης