Επίθεση Τσίπρα σε Σουλτς: «Είναι ο εκλεκτός της Μέρκελ»

Επίθεση Τσίπρα σε Σουλτς: «Είναι ο εκλεκτός της Μέρκελ»

Ανεβάζει τους τόνους και ανοίγει μέτωπο με τον προτεινόμενο από τους σοσιαλδημοκράτες Μάρτιν Σουλτς

Επίθεση Τσίπρα σε Σουλτς: «Είναι ο εκλεκτός της Μέρκελ»
Φουντώνει για τα καλά η κόντρα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει τους τόνους και να ανοίγει μέτωπο με τον προτεινόμενο από τους σοσιαλδημοκράτες Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ο κ. Σουλτς δρα ως αν να είναι υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών και της Καγκελαρίου Άνγκελα Μερκελ».

Κλείσιμο
Επικαλέστηκε δε συνέντευξη του κ. Σουλτς όπου ο Γερμανός πολιτικός δήλωνε ότι «δεν θα έπρεπε η καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη» και ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού με τους 28 πρωθυπουργούς».

«Είναι ο κ. Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών, όταν δημόσια εκφράζει την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ευρώπη», διερωτάται ο κ. Τσίπρας και προσθέτει με νόημα ότι «το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών».

«Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού; Η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας»,  τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει «τον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD να επιλέξει στις ευρωεκλογές την υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», δηλαδή τον ίδιο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης