Γερμανία: Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα «βλέπει» εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα «βλέπει» εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών

«Είναι ξεκάθαρο οτι θα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με όρους» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ

Γερμανία: Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα «βλέπει» εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών
Ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο σύναψης νέου Μνημονίου για την Ελλάδα εμφανίζεται με δηλώσεις του στους Financial Times ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, λίγες ημέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».

«Είναι ξεκάθαρο οτι θα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σνάιντερ υπενθυμίζοντας ότι παρόμοια στήριξη είχαν προσφέρει οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στην Μέρκελ και στο απόγειο της κρίσης την περίοδο 2011-2012.

Και όπως εξήγησε για τη στάση του κόμματος του εκείνη την περίοδο «θα ήταν πολύ δημοφιλές για τη Γερμανία αν είχε διαφωνήσει με τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης. Υπερασπιστήκαμε τη συμφωνία γιατί έπρεπε να δείξουμε ότι στηρίζουμε την Ευρώπη».

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτή η στήριξη έχει όρια επικαλούμενος την άρνηση του SPD για τα ευρωομόλογα με την αιτιολογία ότι δεν συμφωνούν οι ψηφοφόροι.

Και το άρθρο, το οποίο έχει τίτλο «Το SPD στηρίζει την αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», καταλήγει με την ερώτηση: Το SPD εξακολουθεί να είναι το κόμμα της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης; «Ναι, θέλουμε την πολιτική και την οικονομική ένωση όχι, όμως, με οποιοδήποτε κόστος» απαντά ο Σνάιντερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης