Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Προηγήθηκε συνάντηση πενηντάλεπτης διάρκειας με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου - Πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη μετά την τελευταία επίσκεψη Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο

Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Στο υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, για τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βνειζέλο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας νωρίτερα είχε συνάντηση διάρκειας πενήντα λεπτών με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση θα αυμμετέχουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ενώ στις 12:30 αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης