Επανασύνδεση των φτωχών με το δίκτυο της ΔΕΗ

Επανασύνδεση των φτωχών με το δίκτυο της ΔΕΗ

Μετά την τραγωδία με την 13χρονη Σάρα, οι δήμοι θα βεβαιώνουν ότι πρόκειται για άπορους και η ΔΕΗ θα αναλαμβάνει να τους επανασυνδέει με το δίκτυο ηλεκτροδότησης - Τι συζητήθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη

Επανασύνδεση των φτωχών με το δίκτυο της ΔΕΗ
Τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κυρίων Χατζηδάκη και Μανιάτη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το κόστος ενέργειας της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες ήδη έχει δοθεί στην διοίκηση της ΔΕΗ να συνεργαστεί άμεσα με τους δήμους όλης της χώρας ώστε να υπάρξει γρήγορη αντιμετώπιση φαινομένων διακοπής ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Το επόμενο διάστημα οι δήμοι και τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, θα ενημερωθούν αρμοδίως, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς θα προχωρήσουν σε έκκληση προς τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αναφέρονται περιστατικά φτωχών οικογενειών χωρίς ρεύμα. Όταν θα ενημερώνονται σχετικά οι δήμοι, θα αιτούνται επανασύνδεση τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ και η διεύθυνση των υποκαταστημάτων θα ενημερώνει τους περιφερειακούς διευθυντές.

Επιπλέον, σχετικά με το κόστος ενέργειας της ελληνικής βιομηχανίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε πως η συζήτηση που έγινε στην κυβερνητική σύσκεψη αφορούσε τη σύνδεση του κόστους ενέργειας, με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη στήριξη της βιομηχανίας.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε λέγοντας λέγοντας πως καταρτίζεται σχέδιο ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης