ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει «Επιτροπές Σοφών» με Κιμούλη και Μικρούτσικο

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει «Επιτροπές Σοφών» με Κιμούλη και Μικρούτσικο

Πέντε επιτροπές για το κυβερνητικό του πρόγραμμα συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει «Επιτροπές Σοφών» με Κιμούλη και Μικρούτσικο
Καλή και αναγκαία η αντιπολίτευση, αλλά η διακυβέρνηση απαιτεί πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις. Έτσι σκέφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και προ ημερών αποφάσισαν να συγκροτήσουν πέντε επιτροπές, με βάση το μοντέλο της επιτροπής Σοφών, που είχε συγκροτηθεί παλαιότερα για το πολιτικό σύστημα, και οι οποίες θα αναλάβουν να παρουσιάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος σε αντίστοιχους τομείς. Θα είναι ουσιαστικά πέντε φόρουμ διαρκείας.

Οι επιτροπές θα αφορούν τους εξής θεματικούς άξονες: 1. Παραγωγική ανασυγκρότηση 2. Κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση 3. Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης 4. Διαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης (χρέος, τράπεζες, ρευστότητα) 5. Πολιτισμική αναγέννηση 6. Πολιτικό σύστημα. Οι επιτροπές αυτές θα συνεδριάζουν με ευθύνη της Επιτροπής Προγράμματος και θα οργανώνονται σε Θεματικά Συνέδρια, όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Κλείσιμο
Τη συγκρότηση των επιτροπών ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι εφικτή, ωστόσο η διακυβέρνηση της χώρας συνιστά αγώνα που απαιτεί τη συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη στελέχωση των επιτροπών αρχίζουν ήδη να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα, με αυτά των κυρίων Γιώργου Κιμούλη και Θάνου Μικρούτσικου να φιγουράρουν στη λίστα για την επιτροπής, που θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την Πολιτισμική Αναγέννηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης