Άδωνις: Είσαι θύμα των συνεργατών σου - Τσίπρας: Είσαι ο καλύτερος για να διαλύσεις την Υγεία

Άδωνις: Είσαι θύμα των συνεργατών σου - Τσίπρας: Είσαι ο καλύτερος για να διαλύσεις την Υγεία

Η τροπολογία θα ψηφιστεί και μετά ο κόσμος θα μπορεί να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα, είπε ο υπουργός Υγείας - Επέμεινε να πάει στην Κουμουνδούρου ακόμα και σήμερα - «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Είσαι θύμα των συνεργατών σου - Τσίπρας: Είσαι ο καλύτερος για να διαλύσεις την Υγεία
Τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να ρίξει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο και, στις δηλώσεις που ακολούθησαν, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη φαρμακευτική του πολιτική, είπε ότι είχε ζητήσει να υπάρξει συνάντηση με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο τελευταίος-, προκειμένου, όπως είπε, να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα λάθος.

«Κάποιος τον έχει πληροφορήσει ότι η τροπολογία αφορά 17 φάρμακα» τόνισε, εξηγώντας ότι αυτό δεν είναι αληθές.

«Αύριο στη Βουλή» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, «θα ψηφιστεί η τροπολογία. Μετά από αυτό, ο κόσμος θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

Και συμπλήρωσε: «Μπορώ να πάω στην Κουμουνδούρου ακόμα και σήμερα και να συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα. Είναι θύμα των συνεργατών του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω».
Κλείσιμο

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Γεωργιάδη για το θέμα της μείωσης της τιμής των φαρμάκων, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για φιλολαϊκή ρητορεία, υπογραμμίζοντας ότι, με βάση την ετήσια ιδιωτική δαπάνη, δεν προκύπτει ελάφρυνση του ασθενή, ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας να σταματήσουν να παίζουν «επικοινωνιακά κολπάκια».

Επισήμανε ακόμη ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι η ανεπάρκεια σε φάρμακο και σημείωσε πως είναι σημαντικό ο ασθενής να έχει πρόσβαση σε φτηνό και ποιοτικά ελεγμένο φάρμακο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως η τροπολογία δεν υπηρετεί ούτε τη δημόσια υγεία ούτε τον πολίτη και ότι εξυπηρετεί το ολιγοπώλια των πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους. «Εμείς μοναδικό γνώμονα έχουμε την επάρκεια σε φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε την κυβέρνηση να την αποσύρει» δήλωσε.

Σε σχέση με την επίθεση του κ. Γεωργιάδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι πρόκειται περί αστείας συκοφαντικής επίθεσης. «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η διαφήμιση στο ραδιοφωνικό σταθμό ήταν ύψους μόλις 3.500 ευρώ. Επίσης, έκανε λόγο για αστειότητα του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, «έχει χάσει τον έλεγχο».

Αμέσως μετά, συμπλήρωσε ότι «είναι ο καλύτερος υπουργός για μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την Υγεία». «Την κάνει καταπληκτικά τη δουλειά του» είπε με ειρωνική διάθεση. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κεδίκογλου: Με τον λαό ή με τα συμφέροντα ο Τσίπρας;

Δηκτική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για απόσυρση της τροπολογίας που ψηφίζεται αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή για τις τιμές των φαρμάκων.

Η δήλωση του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής:  «Αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει. Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης