Handelsblatt: Οργή κατά των πιστωτών στην Ελλάδα

Handelsblatt: Οργή κατά των πιστωτών στην Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου οι αποφάσεις της Τρόικας

Handelsblatt: Οργή κατά των πιστωτών στην Ελλάδα
Για οργή κατά των πιστωτών στην Ελλάδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», λόγω των λανθασμένων προγνώσεων της Τρόικας.

Με αφορμή τη χθεσινή γενική απεργία στην χώρα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αρκετές λανθασμένες προγνώσεις της τρόικας έχουν εξοργίσει τους Έλληνες, ενώ τονίζει ότι θορυβημένο είναι και το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο βάζει στο μικροσκόπιο το έργο της τρόικας.

«Όταν οι ειδικοί της τρόικας επέστρεψαν χθες στην Αθήνα ένας διαδηλωτής υποδέχθηκε τον Πολ Τόμσεν πετώντας του νομίσματα για να εκφράσει έτσι την περιφρόνησή του», αναφέρεται στο δημοσίευμα, σχετικά με το χθεσινό περιστατικό έξω από το υπουργείου Οικονομικών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη «Handelsblatt», η τρόικα είναι «κόκκινο πανί» για τους Έλληνες οι οποίοι  συμμετείχαν χθες σε απεργίες και κινητοποιήσεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της λιτότητας και των πιέσεων των πιστωτών.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στη δυσαρέσκεια του Ευρωκοινοβουλίου και δημοσιεύει τις δηλώσεις του προέδρου  του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα ότι «δεν είναι δυνατόν η τρόικα, που παρεμβαίνει με τόσο καθοριστικό τρόπο στην ζωή των ανθρώπων, να μη λογοδοτεί σε κανένα θεσμό».

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ και καιρό αμφιβολίες για τους χειρισμούς των ανθρώπων της τρόικας, μιας και πολλές προγνώσεις τους αποδείχθηκαν λανθασμένες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης