Ο Τσίπρας «δίνει συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση» από το Τέξας

Ο Τσίπρας «δίνει συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση» από το Τέξας

- Θα δώσει ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι επιδίωξη του είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
- Καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο ο άτυπος σύμβουλός του Γ. Βαρουφάκης

Ο Τσίπρας «δίνει συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση» από το Τέξας
Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο, που διεξάγει σήμερα και αύριο στο Όστιν το πανεπιστήμιο του Τέξας με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;» είναι προσκεκλημένος ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος θα κληθεί να παρουσιάσει την εναλλακτική του πρόταση για το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και για το μέλλον της ευρωζώνης.

Θα είναι η πρώτη φορά μια απο τον περασμενο Ιανουάριο, που ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν δέκα μήνες είχε μιλήσει μεταξύ των άλλων και σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, όπου είχε διαβεβαιώσει το κοινό ότι μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί και δεν θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις, που έχει υπογράψει η χώρα. Ωστόσο αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην αποκλείσει ακόμη και μονομερείς ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Με δεδομένες τις πρόσφατες σχετικές τοποθετήσεις του στο εσωτερικό τη χώρας ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλες επιλογές, παρά να εμφανιστεί αρκούντως ριζοσπαστικός στις προτάσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστεί ευάλωτος στόχος σε όσους τον κριτικάρουν ότι άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό! Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και να βρεθεί λύση μέσα απο διαπαγματεύσεις με τους δανειστές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις χωρίς αποφασιστικότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Στο συνέδριο είναι προσκεκλημένοι πολιτικοί, καθηγητές και οικονομολόγοι, όλοι σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο τους. Ξεχωρίζει μάλιστα ο Τζειμς Γκαλμπρέιθ, ο οποίος είναι καθηγητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και έχει άριστη γνώση του ελληνικού προβλήματος και των εξελίξεων στην Ευρώπη.  Επιπλέον διαθέτει άριστες σχέσεις με τον κ. Τσίπρα, μετά την γνωριμία τους τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνέδριο, που είχε διοργανώσει η Λουκά Κατσελη στην Αθήνα.

Συνδετικός κρίκος πάντως του κ. Τσίπρα με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ο οικονομολόγος και άτυπος σύμβουλός του Γιάννης Βαρουφακης, ο οποίος είναι επισκέπτης καθηγητής στο Όστιν.
Κλείσιμο

Ο κ. Τσίπρας θα λάβει μέρους σε δύο πάνελ το διήμερο. Συγκεκριμένα τη
Δευτέρα και τις ωρες 15:45-17:15 Θα μιλησει με τίτλο: «Alternatives for Greece» (Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα).

Την Τρίτη και τις ώρες 10:45-12:15 θα συμμετασχει σε συζήτηση με θέμα:
«Advice to Governments to Come» (Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης