Κόντρα Χατζηδάκη – ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοιχτά καταστήματα

Κόντρα Χατζηδάκη – ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοιχτά καταστήματα

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου» - «Δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα», λέε το ΥΠΑΝ

Νέο notebook ανακοινώνει η Apple
Κόντρα Χατζηδάκη – ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοιχτά καταστήματα
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές εξαπέλυσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, «η κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν» καθώς «δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα». Όπως αναφέρει το υπουργείο, η σημερινή του ανακοίνωση αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα «είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας».

Μάλιστα, με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε το απόγευμα την ικανοποίησή του για την απήχηση που είχε το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακής.

«Σήμερα οι πόλεις μας άλλαξαν εικόνα. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Κάναμε λοιπόν πολύ καλά που δεν ακούσαμε αυτούς που φοβούνταν το καινούργιο. Ακολουθούμε αυτό που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», είπε και διερωτήθηκε «γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα;».

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί μια «απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη».
Κλείσιμο

Σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αναφέρει πως «η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «πρόκειται για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας».

«Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης