KKE: Πολλά σοβαρά ερωτήματα από την επίθεση

KKE: Πολλά σοβαρά ερωτήματα από την επίθεση

Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου κ. Γκιόκας επισήμανε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν οι λαϊκοί αγώνες

KKE: Πολλά σοβαρά ερωτήματα από την επίθεση
Η χθεσινή επίθεση «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί» τονίζει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας

«Εμείς από χθες ως κόμμα καταδικάσαμε το συγκεκριμένο γεγονός, τη δολοφονική δηλαδή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα -σε τελική ανάλυση- εκπορεύεται. Δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις, ούτε να μπούμε σε σενάρια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όμως θέτουμε ορισμένα ερωτήματα, που κατά τη γνώμη μας είναι εύλογα» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ρ/σ Alpha 989, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Κλείσιμο
Ο κ. Γκιόκας επισήμανε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια σε μια πολιτική που γίνεται όλο και πιο σκληρή, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει πανεργατική απεργία, και πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση γίνεται σε μια περίοδο «όπου γίνεται προσπάθεια, επίσης, να απομονωθεί με μαζικούς όρους -με μαζικούς όρους και το τονίζω- η ναζιστική Χρυσή Αυγή».

«Ο καθένας λοιπόν μπορεί να καταλάβει κατά τη γνώμη μας, ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που έχουν άρωμα προβοκάτσιας, υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Γκιόκας, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες «αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες, τσουβαλιάζοντας και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τις προβοκάτσιες, με την πάλη του λαϊκού κινήματος».

«Τέτοιου είδους ενέργειες, σαν την χθεσινή, καμία σχέση δεν έχουν με την πάλη του λαού, με την πάλη του λαϊκού κινήματος, ούτε με το λαϊκό αίσθημα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αυτές οι ενέργειες, κατά τη γνώμη μας υπηρετούν άλλους στόχους και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι και ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά» υπογράμμισε ο κ. Γκιόκας.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει ούτε κλίμα φόβου ούτε κλίμα τρομοκρατίας και «να μην αδυνατίσει κι ο αγώνας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν, να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης