Πρόστιμα σε Άδωνι-Δημαρά για παράβαση εκλογικών δαπανών

Πρόστιμα σε Άδωνι-Δημαρά για παράβαση εκλογικών δαπανών

Εκπίπτει από περιφερειακός σύμβουλος ο Γ.Δημαράς - Ο υπουργός Υγείας θα κληθεί να πληρώσει 12.903 ευρώ από την περίοδο 2010, όταν ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο 24 ώρες
Πρόστιμα σε Άδωνι-Δημαρά για παράβαση εκλογικών δαπανών
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Δημαράς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά την συμμετοχή τους στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 800.000 ευρώ σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010.

Τα πιο ηχηρά ονόματα ήταν αυτό του νυν υπουργού Υγείας, αλλά και του επικεφαλής της παράταξης "Άρμα Πολιτών" Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μάλιστα παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών. Οι συνεργάτες του μόλις έμαθαν για το πρόστιμο έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Γεωργιάδης καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ, από την περίοδο 2010, όταν ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό "Αττική Οδός", που εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.

Τα πρόστιμα επεβλήθησαν διότι διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μεγάλο πρόστιμο επεβλήθη και στον νυν Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

Μεταξύ των υπολοίπων προστίμων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Άγγελο Αποστολάτο (63.808 ευρώ), και ακολουθούν ο νυν δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιά (63.423 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης