Τους όρους για την επανέναρξη συνομιλιών για το κυπριακό έθεσε ο Αναστασιάδης

Τους όρους για την επανέναρξη συνομιλιών για το κυπριακό έθεσε ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε το πρωί με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες επισημαίνοντας ότι η λύση πρέπει να περιλαμβάνει την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ

Τους όρους για την επανέναρξη συνομιλιών για το κυπριακό έθεσε ο Αναστασιάδης
Συνάντηση με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο είχε σήμερα, Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, στη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης τόνισε στους Πρέσβεις την ανάγκη να συμφωνηθεί η βάση των συνομιλιών πριν αρχίσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, για να μη γίνονται συνομιλίες για χάρη του διαλόγου.

Κλείσιμο
Επεσήμανε επίσης στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι η λύση πρέπει να περιλαμβάνει την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ και να ενσωματώνει τις αρχές και αξίες της μέσω ενός αναβαθμισμένου ρόλου της ΕΕ στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στο πακέτο προτάσεων που έχει καταθέσει το οποίο, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει την επιστροφή της Αμμοχώστου  στους νόμιμους κατοίκους της, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης