Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή - Θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους - Με χειροπέδες και συνοδευόμενοι από άνδρες της ΕΚΑΜ οδηγήθηκαν από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ποινική δίωξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της ΧΑ Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου.

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ανακριτή του νόμου 4022 (ανακριτής διαφθοράς). Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Σάββατο ώρα 18:40 - Η μεταγωγή στην Ευελπίδων

Κλείσιμο

Στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι 19 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στην «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή.

Πρώτος από το κτίριο της ΓΑΔΑ βγήκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με χειροπέδες, συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΚΑΜ. «Κάτω οι ρουφιάνοι» φώναξε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

«Δεν μας λυγίζει τίποτα, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε, ακολουθώντας με τον ίδιο τρόπο, πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Καλό το σόου; Καλό το σόου; Και το βράδυ να φάτε μνημόνιο!» φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Με ύβρεις και απειλές βγήκαν, δεμένοι με χειροπέδες, και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα οχήματα, τα οποία τους μετέφεραν στην Ευελπίδων.

Οι συλληφθέντες βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αποτελούσαν την πρώτη ομάδα των 20 στελεχών της Χρυσής Αυγής που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς, που θεωρείται από την Δικαιοσύνη ως υπαρχηγός της οργάνωσης δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εάν δεν συλληφθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες -δηλαδή πριν την λήξη του αυτοφώρου- θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του για να ακολουθήσειη έκδοση εντάλματος προκειμένου να συλληφθεί και ο κ. Παππάς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν πρώτα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρο, και στη συνέχεια στον αρμόδιο ανακριτή. Ομάδα 16 εισαγγελέων άσκησαν τη δίωξη κατά των συλληφθέντων βουλευτών.

Κατά την άφιξή τους στην Ευελπίδων, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, αγκάλιασε τον άντρα της και του είπε: «Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες, ζήτω η Χρυσή Αυγή!». Η κόρη του, Ουρανία, φίλησε τον πατέρα της, φωνάζοντας «μπαμπά, μπαμπά!» και στη συνέχεια έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της μητέρας της.

«Δεν λυγίζουμε, κουφάλες!» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι 20 συλληφθέντες βγήκαν από το γραφείο του εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Πρώτος εξήλθε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με την κόρη του, Ουρανία, να τον κρατά από το μπράτσο.

Στους 20 συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ανακριτή του νόμου 4022 (ανακριτής διαφθοράς). Οι κατηγορούμενοι βουλευτές ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Κατά την έξοδο των συλληφθέντων από το εισαγγελικό γραφείο, οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΧΑ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.













































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης