Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος - Κασιδιάρης - Λαγός - Παναγιώταρος - Μίχος

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος - Κασιδιάρης - Λαγός - Παναγιώταρος - Μίχος

Συνελήφθησαν ακόμη 15 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ένας αστυνομικός της ομάδας Δίας - Καταζητείται ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς - Βάσει των ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη 11 στελέχη της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος - Κασιδιάρης - Λαγός - Παναγιώταρος - Μίχος
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το πρωί του Σαββάτου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε «μπαράζ» συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, και ακόμη τριών  βουλευτών, των Κασιδιάρη, Λαγού και Παναγιώταρου οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας.

Παραλλήλως οι άντρες της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας συνέλαβαν τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης ΧΑ στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη ο οποίος ήταν μεταξύ των προσώπων που συνομίλησαν με το Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πληροφορία αναφέρει ότι, μισή ώρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο βουλευτής Λαγός τηλεφώνησε στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Κλείσιμο
Στο κύμα των συλλήψεων συμπεριλαμβάνονται και ακόμη 14 στελέχη της ΧΑ τα οποία βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας.





Παραλλήλως, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας αναζητούν κι άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς.

Στη ΓΑΔΑ μετέβη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου και ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, ο οποίος παραδόκε στις Αρχές.

«Ήρθα μόνος μου, ζήτω η δημοκρατία» δήλωσε, μπαίνοντας στο κτίριο της ΓΑΔΑ, και επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.



Μίχος στη ΓΑΔΑ by Newscaster




Όλες οι συλλήψεις έχουν γίνει για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής.



Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη.
 
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο οι κατηγορούμενοι -πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
 
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή.
 
Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο.


Πώς εξελίχθηκε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής


Μια γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην οποία συνδράμουν και αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκεται απο τα ξημερώματα σε εξέλιξη  σε όλη την Ελλάδα. Απο το βράδυ της Παρασκευής και μετά τη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών ξεκίνησαν σαρωτικές επιχειρήσεις με πρώτο στόχο το γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της οργάνωσης συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη χωρις να προβάλλει αντίσταση ενώ όπως προβλέπεται απο τη διαδικασία του φόρεσαν και χειροπέδες και αμέσως μεταφέρθηκε στο 12ο όροφο στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ. Σε μια παράλληλη επιχείρηση άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στο νούμερο 2 της οργάνωσης βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ενώ στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε και ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη όταν πήγε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να δει τι έχει συμβεί.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης