Παραπέμπεται ο Σταθάκης για οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παραπέμπεται ο Σταθάκης για οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Όλες αυτές οι "κατηγορίες" έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αθωωτικά» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Χριστοφιλοπούλου με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ
Παραπέμπεται ο Σταθάκης για οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υποθέσεις ατασθαλιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1996 έως το 2004 οδηγείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπαρχηγών του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Σταθάκης.

Το ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μαζί με άλλα 16 άτομα, προκειμένου να δικαστούν με βαριές κατηγορίες.

Ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ ήταν και αντιπρύτανης έως την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων. Σήμερα είναι, επίσης, τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματος για τα οικονομικά ζητήματα.

Κλείσιμο
Η πρώτη κατηγορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας», που αντιμετωπίζει ο βουλευτής είναι ότι το 2001 ενέκρινε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), καταβολή 9.000.000 δραχμές για «υπερωριακή απασχόληση στον γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Όμως η καταβολή του ποσού αυτού, όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, «έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία» και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 60 μηνιαίως».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης κατηγορείται μαζί με άλλους ότι κατέβαλαν με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129, 60 ευρώ (151.337.162 δραχμές) υπό τη μορφή επιθιμισθίων, αμοιβών και επιδομάτων θέσης.

Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Όλες αυτές οι “κατηγορίες” έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αθωωτικά. Αφορούσαν δαπάνες και για πρόσληψη εργαζομένων και ασφάλιση του προσωπικού και πολλά άλλα πράγματα. Απέφυγε το δημοσίευμα προφανώς να το αναφέρει. Και η νομική εκκρεμότητα σέρνεται δέκα χρόνια χωρίς να έχει εκδικαστεί. Μακάρι να εκδικαστεί σύντομα, εμείς ζητήσαμε να εκδικαστεί σύντομα. Δεν υπάρχει φυσικά το παραμικρό θέμα ατασθαλιών και αν διαβάσετε και το δημοσίευμα δεν υπάρχει καμία κατηγορία για ατασθαλίες. Οπότε, η πλευρά η δική μας είναι σαφής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δε φαντάζομαι ότι θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Άρα, είναι άτοπο το δημοσίευμα και μάλλον έχει πολιτικό στόχο, προφανώς εμένα» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης