Σημαντική η συνάντηση με το Τζο Μπάιντεν λέει ο Κύπριος Πρόεδρος

Σημαντική η συνάντηση με το Τζο Μπάιντεν λέει ο Κύπριος Πρόεδρος

«Δημιουργεί όλες τις ευκαιρίες για να συζητηθούν σε βάθος και οι δικές μας απόψεις όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα» σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Σημαντική η συνάντηση με το Τζο Μπάιντεν λέει ο Κύπριος Πρόεδρος


Σημαντική από πάσης άποψης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την επικείμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν, σημειώνοντας πως «δημιουργεί όλες τις ευκαιρίες για να συζητηθούν σε βάθος και οι δικές μας απόψεις όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τη συμβολή που μπορεί, μεταξύ άλλων, να έχει και η Αμερικανική Κυβέρνηση».

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως η συνάντηση αποτελεί ένδειξη του γεγονότος ότι η αναβάθμιση και η εμβάθυνση των σχέσεων υλοποιούνται μέσα από την πρωτοβουλία του Αμερικανού Αντιπροέδρου. Ερωτηθείς αν η εν λόγω συνάντηση θα είναι ένα από τα βήματα για την καλή προετοιμασία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Κύπριος Πρόεδρος  απάντησε: «Xωρίς αμφιβολία. Θεωρώ ότι όλοι όσοι μπορούν να συμβάλουν θα πρέπει και να ενημερωθούν ότι δεν μπορεί να αρχίσει ένας διάλογος χάρη του διαλόγου ή απλώς μια από τα ίδια, όπως λέμε στην καθομιλουμένη».

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην πρόταση για την Αμμόχωστο,  ανέφερε ότι «αν δεν δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στο Κυπριακό με πραγματικά γενναίες πρωτοβουλίες από πλευράς Τουρκίας δεν βλέπω ότι θα αναπτερωθεί η ελπίδα ή δεν βλέπω πώς θα ήταν δυνατόν να ελπίζουμε σε μια σύντομη λύση του Κυπριακού". "Αν θα επαναλαμβάνουμε εαυτούς όπως στο παρελθόν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να το αποδείξουμε όλοι - ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο για λύση του Κυπριακού, όπως είναι η Τουρκία - μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης