Τσίπρας: “Απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή”

Τσίπρας: “Απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή”

Χαρακτήρισε “ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας τις εκλογές”
- “Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση”
- "Θα διερευνήσουμε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το Μνημόνιο"

Πρώτος θάνατος από το «ανθεκτικό βακτήριο» στο Βέλγιο
Τσίπρας: “Απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή”
Με Μίκη Θεοδωράκη και κομμάτια, όπως το “Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα”, “Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις” και “Ένα το χελιδόνι”, υποδέχθηκε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα τους δημοσιογράφους και τους άλλους καλεσμένους, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Η συνέντευξη ξεκίνησε στις 13:00 και ο κ. Τσιπρας αναλύει τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει τις θεσεις του κόμματός του στα κεντρικά θέματα της επικαιρότητας, αλλά εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβερνηση, παρόμοια με αυτήν που ανέπτυξε και στις ομιλίες του στο Λευκό Πύργο το βράδυ της Παρασκευής και στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση»

Στην αρχή της ομιλίας του, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, «δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη λαϊκή αντίδραση».

Κλείσιμο
«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από τη λήξη της τετραετίας.

«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία», δήλωσε και σημείωσε πως οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης πως αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή και τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πανηγυρικές εξαγγελίες, αλλά μίλησε για τα αυτονόητα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση και χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσει ο κάθε πολίτης να ζήσει με αξιοπρέπεια», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια δραματική κατάσταση και οφείλουμε να προσδιορίσουμε την ελαχίστη δυνατή βοήθεια γα να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση».

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας μίλησε και για το βίαιο επεισόδιο στο Πέραμα, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά μελών του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην «θεωρία των δύο άκρων» που, όπως είπε, «έχει κατασκευάσει η κυβέρνηση Σαμαρά».

«Στο Πέραμα είχαμε ένα επεισόδιο που δείχνει τη πραγματική μορφή αυτής της νεοναζιστικής θεωρία, ήταν μια συμμορία μπράβων που επιτέθηκαν σε ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες από αυτούς», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Κεδίκογλου «δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τη βάναυση αυτή και επικίνδυνη επίθεση».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ κάνοντας λόγο για επικίνδυνες πολιτικές επιλογές για τη χώρα και τη δημοκρατία.

«Οφείλουν να παρέμβουν για να μην προχωρήσουν τέτοιου είδους επικίνδυνα σενάρια για τη χώρα», είπε.

«Mαζί με το μνημόνιο θα φύγει και ο κ. Σαμαράς από την κυβέρνηση»

«Συμφωνούμε με τον κ. Σαμαρά, θα φύγουμε από το μνημόνιο, αλλά ο κ. Σαμαράς θα φύγει από την κυβέρνηση μαζί με το μνημόνιο» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός, «από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών».

Για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, «οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη» και πως όσοι υποστηρίξει θα είναι στον δεύτερο γύρο.

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί συνεργασίας με τη ΝΔ»

Απαντώντας στην ερώτηση του απεσταλμένου του «Πρώτου Θέματος», Γιάννη Μακρυγιάννη, σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση κυβερνητικής εμπλοκής, ο κ. Τσίπρας είπε πως πίσω από αυτά τα σενάρια, βλέπει «την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τα σενάρια αυτά, υπάρχει ο πανικός όσων βρίσκονται στην εξουσία «ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους».

«Δημοκρατία ίσον εναλλαγή. Αν πιστεύουμε στη δημοκρατία πρέπει να πιστέψουμε ότι η εναλλαγή είναι αναφαίρετο δικαίωμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος ώστε το κόμμα που θα είναι πρώτο θα έχει καθιστικό ρόλο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα με διάφορα και θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ο  κ. Βενιζέλος και ο  κ. Κουβέλης φοβούνται ότι θα μείνουν εκτός βουλής. Εμείς κοιτάμε μπροστά και βλέπουμε την ανάγκη της χώρας να πάει μπροστά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης