Επιμένει ο Άκης ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις «μίζες»

Επιμένει ο Άκης ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις «μίζες»

Πλαστογράφησαν το σημειωματάριό μου, λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος - Τι κατέθεσε ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη - Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες

Μετρούν τις  πληγές από τις  διοξίνες στη Δράμα
Επιμένει ο Άκης ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις «μίζες»
Τον ισχυρισμό του περί στοχοποίησής του από πολιτικά κέντρα επί προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, προβάλλει και σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τρίτη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σημερινή νέα αναφορά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού ότι μέρος των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστά και δεν του ανήκουν!

Στο δικαστήριο σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Αφορμή αποτέλεσαν οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τα όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο πρώην υπουργός, την «πατρότητα» των οποίων τώρα αρνείται.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει:
Κλείσιμο

- «Δεν δωροδοκήθηκα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου».

- «Η χθεσινή αναφορά της εισαγγελέως περί αμαρτωλών χρημάτων με τα οποία αγοράζονται δήθεν ακίνητα μελών της οικογένειάς μου είναι πρωτοφανής και δείχνει προκατάληψη στο πρόσωπό μου».

- «Κανείς από τους πέντε υπουργούς που πέρασαν μετά από εμένα στο υπ. Αμυνας δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια. Εκαναν έρευνα μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα».

- «Ξαναφουντώνει τις τελευταίες ημέρες η επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου. Παλιά εκπορεύονταν από τον Γ. Παπανδρέου, σήμερα από άλλα πολιτικά και εκδοτικά κέντρα».

Λίγο μετά τη διακοπή της δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την απολογία του, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ν. Ζήγρας αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και χρήζει ιατρικής φροντίδας.

«Έχει πάθει αγωνία εγκλεισμού. Ζήτησα να τον στείλουν στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή», είπε ο πρώην υπουργός.

«Ο άνθρωπος πάσχει απο το σύνδρομο του ψεύδους» είπε για τον εξάδελφό του, παρεμβαίνοντας στη δίκη, ο Νίκος Ζήγρας.

Η απολογία του χρηματιστή Κωνστ. Αντωνιάδη

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των απολογιών πήρε ο χρηματιστής Κωνστ. Αντωνιάδης, ο οποίος, μαζί με τον Οράτιο Μελλά, διακίνησαν μέσω της εταιρείας τους -με την επωνυμία Morelia- χρήματα που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχονται από δωροδοκιες της Ferrostaal για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Στην απολογία του, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως ένας πελάτης του συνέστησε τον κ. Ζήγρα ως εκπρόσωπο ομίλου επενδυτών, που έχει συνάλλαγμα και θέλει να συνεργαστεί μαζί του.

«Μας εμβάστηκαν χρήματα από την εταιρεία Torcaso. Το 2011 διαβάσαμε σε εφημερίδα ότι γίνεται έρευνα στη Γερμανία για παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα για τα υποβρύχια» είπε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: «Στο δημοσίευμα είδαμε και το όνομα της εταιρείας μας. Τελικώς, διαπιστώσαμε ότι τα επίμαχα εμβάσματα ήρθαν από μια εταιρεία "Mie". Φωνάξαμε τον Ζήγρα και μας είπε ότι υπάρχει σύνδεση του εμβάσματος με παράνομες πληρωμές. Έκτοτε εξαφανίστηκε».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι, αν γνώριζε ότι θα έμπλεκε, δεν θα έδινε το λογαριασμό για τη διακίνηση των χρημάτων. «Μαζεψαμε όλα τα στοιχεια και πήγαμε στους εισαγγελείς» είπε ο Κωνστ. Αντωνιαδης, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ζήγρας ήταν από τους σημαντικούς πελάτες της εταιρείας τους και ότι δεν υπήρχε λόγος να υποψιαστεί πως τα χρήματα που ήθελε να μεταφέρει, προέρχονται από δωροδοκία.

«Ο Ζήγρας μας ζήτησε μετά συγγνώμη που μας έμπλεξε σε αυτή την ιστορία» τόνισε ακόμη ο κατηγορούμενος.

- Εισαγγελέας: Τότε γιατί ο Ζήγρας λέει ότι γνωρίζατε για τον Τσοχατζόπουλο;

- Κωνστ. Αντωνιαδης: Δεν γνωρίζω. Εμείς μάθαμε για τον Τσοχατζόπουλο το 2011.

«Πρώτη φορά στα 35 χρόνια της εταιρείας μου βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δούλευα πάντα καθαρά» είπε από την πλευρά του ο Οράτιος Μελλάς.

«Ο Ζήγρας μου είπε ότι θέλει να μεταφέρει 3.000.000 ελβετικά φράγκα. Εγώ, επειδή δεν ειχα δικό μου λογαριασμό, έδωσα το λογαριασμό του γιου μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρισκόμουν κατηγορούμενος» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ζήγρα».

- Εισαγγελέας: Μήπως είχατε εμπιστοσύνη στον Ζήγρα, γιατί γνωρίζατε πως από πίσω ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος;».
 
- Οράτιος Μελλάς: Δεν το ξέραμε αυτό. Πώς να το γνωρίζουμε; Δουλειά του Ζήγρα, άλλωστε, ήταν να καλύπτει τον Τσοχατζόπουλο.


Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες
Στην απολογία του ο Παντελής Ζαχαριαδης - ο οποίος εμπλέκεται στην αγορά από την εταιρεία Torcaso ακινήτων επί της Κηφισιάς του Μπάμπη Βωβού- αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Υποστήριξε ότι ο Νίκος Ζήγρας το 1999 του μίλησε για ξένους επενδυτές και τότε εκείνος του μίλησε για τον Μπάμπη Βωβό «που είναι πάντα διαθέσιμος πελάτης για κτίρια».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Νίκος Ζήγρας του ζήτησε να πάρει ΑΦΜ της Torcaso, κάτι που εκείνος έκανε. «Δεν είχα κανένα όφελος, είχα εμπιστοσύνη. Το τι έγινε μετά, το έμαθα από τις εφημερίδες», είπε ο κατηγορούμενος.

Απολογία αδελφού Bίκυς Σταματη: «Ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να βοηθήσω στην ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου»
«Ο Άκης Τσοχασοπουλος με κάλεσε και μου είπε να βοηθήσω στις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μου είπε ότι το ακίνητο αυτό το ενοικίαζε και ότι ιδιοκτήτρια του ήταν η εταιρεία Νοbilis». Αυτό ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, στον οποίο το βούλευμα καταλογίζει πως συνέβαλε στο να αποκρύβει πως ιδιοκτήτης της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν ο πρώην υπουργός.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός του ζήτησε να αναλάβει την πληρωμή των συνεργείων και ότι τα τιμολόγια θα κόβονταν στο όνομα της εταιρείας Νοbilis.

«Σέβομαι και τιμώ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως ένα πρόσωπο που μπήκε στην οικογένειά μας. Μια οικογένεια αγροτική με υπόβαθρο παιδείας χαμηλό» ανέφερε ο κατηγορούμενους και πρόσθεσε: Στις αρχές οι γονείς μου ήταν πολύ δύσκολο να συναναστραφούν μαζί του. Εμείς δεν χρειάστηκε να ψάξουμε να μάθουμε για τον γαμπρό μας, όπως συνηθίζεται συνήθως στην επαρχία, γνωρίζαμε ποιος ήταν ο ελληνικός λαός του είχε δείξει με την ψήφο του πολλές φορές την εμπιστοσύνη του».

Ο Παναγιώτης Σταμάτης ανέφερε πως όσοι εργάζονταν στην ανακαίνιση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήξεραν που δούλευαν, αφού όπως είπε το σπίτι ήταν γεμάτο φωτογραφίες της αδελφής του και του πρώην υπουργού.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε ότι έκοψε κάποια παραστατικά στο όνομα "Παπαλιάκος" που είναι ο κουνιάδος του για πρακτικούς λόγους (έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι και με κάποιον έπρεπε να μιλούν οι προμηθευτές).

Πρόεδρος: Γιατί στα παραστατικά να φαίνεται το όνομα Παπαλιάκος και όχι Τσοχατζόπουλος;
Παναγιώτης Σταμάτης: Μα φαίνεται στα περισσότερα.

Ο Π. Σταμάτης περιέγραψε στο δικαστήριο τον αγώνα της αδελφής του να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τόνισε πως η μητέρα του που φροντίζει τον επτάχρονο γιο της είναι ψυχικά άρρωστη και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του Γιάννη Σμπώκου. Αδυναμία να απολογηθεί, λόγω προβλημάτων υγείας, επικαλέστηκε, μέσω των συνηγόρων της στο δικαστήριο, η Γκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης