Σαμαράς: «Γόνιμη» η συζήτηση με τον Μπαν Κι Μουν

Σαμαράς: «Γόνιμη» η συζήτηση με τον Μπαν Κι Μουν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε τις ελληνικές θέσεις και απόψεις – Στο τραπέζι και θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος – Παρών και ο Μάθιου Νίμιτς 

Παραιτήθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος
Σαμαράς: «Γόνιμη» η συζήτηση με τον Μπαν Κι Μουν
Πολύ γόνιμη χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, και η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος,  όπως τις εξελίξεις στη Συρία.
Κλείσιμο

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα» και τόνισε ότι «είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.

Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανο-εβραϊκής επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για τα θύματα της επίθεσης.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός  ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης