Κύπρος: Απειλές πολέμου από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Κύπρος: Απειλές πολέμου από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Δεν απέκλεισε στρατιωτική επέμβαση λόγω των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων δηλώνοντας ότι «από πολιτικής άποψης φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό»

Κι άλλος φόνος μέσω... Facebook
Κύπρος: Απειλές πολέμου από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ
Ανοιχτό άφησε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ το ενδεχόμενο Τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ του νησιού.

«Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό, λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον χαρακτήρισε «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ πρόσθεσε ότι σημερινός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. 
Κλείσιμο

Μιλώντας, δε, για τις προτάσεις Χριστόφια σημείωσε ότι δεν ήταν «γενναιόδωρες». 

Ο Ταλάτ άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο διορισμού συνομιλητών για το Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του προβλήματος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης