Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ότι μπλόκαραν ψήφισμα στην Ευρωβουλή για την ΕΡΤ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ότι μπλόκαραν ψήφισμα στην Ευρωβουλή για την ΕΡΤ!

Κλιμακώνει την κριτική του για το συνεχιζόμενο «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ και καταθέτει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ότι μπλόκαραν ψήφισμα στην Ευρωβουλή για την ΕΡΤ!
Έντονα αντέδρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για τη στάση που τήρησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Χουντής κατήγγειλε ότι υπήρξε ακραία υποκριτική τακτική από τους ευρωβουλευτές των δύο κομμάτων, καθώς  οι δύο ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλιστές αντίστοιχα,  δέχθηκαν μεν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας της Αριστεράς να συζητήσουν το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, αύριο Τετάρτη, ωστόσο εμπόδισαν την έκδοση ψηφίσματος.

Ο κ. Χουντής, μιλώντας τη Δευτέρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και παρεμβαίνοντας στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, έθεσε το ερώτημα γιατί αποφασίστηκε να διεξαχθεί συζήτηση, χωρίς την υιοθέτηση Ψηφίσματος, δηλαδή, χωρίς να αποτυπωθεί η πολιτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σημαντικό θέμα του κλεισίματος της ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Χουντής «στο ερώτημα που έχουν οι απολυθέντες στην ΕΡΤ που είναι 2600 και οι έλληνες πολίτες για το ποια είναι η γνώμη, ποια είναι η απόφαση, ποια είναι η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τι θα απαντήσουμε; Κάναμε μια συζήτηση; Σας παρακαλώ λοιπόν εξηγήστε μου γιατί ακολουθήσατε αυτή τη διαδικασία».

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, πήρε αποστάσεις από την απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων (Οργάνου που καθορίζει την Ημερήσια Διάταξη), τονίζοντας ότι «η συνέλευση των Προέδρων ούτως αποφάσισε για την Ημερήσια Διάταξη ώστε να μην υπάρχει ψήφισμα σε σχέση με το θέμα αυτό. Αυτό δεν είναι κάτι που αποφασίζω εγώ, είναι τα πολιτικά κόμματα που αποφασίζουν εάν ένα θέμα θα συνοδεύεται από ψήφισμα ή όχι».

Όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάσκεψη των Προέδρων του ευρωκοινοβουλίου, οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Σοσιαλιστές, δεν δέχτηκαν η συζήτηση για το κλείσιμο της ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης να συνοδεύεται από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ζήτησε η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης