Επέστρεψε στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος

Επέστρεψε στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος

Θετικός ο Μαρκόπουλος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού - τι απαντά με γραπτή του δήλωση

Επέστρεψε στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος
«Στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού έχω αποφασίσει να είμαι παρών». Με τη φράση αυτή ο κ. Μαρκόπουλος δίνει θετική απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού κάτι που ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετές ημέρες.

Η Θετική απάντηση στο προσκλητήριο ενότητας του Αντώνη Σαμαρά ήρθε με γραπτή δήλωση τουανεξάρτητου βουλευτή Κώστας Μαρκόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε ουσιαστικά την πρόθεσή του να επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Στη δήλωσή του ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι το προσκλητήριο του Σαμαρά έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας με πρωταγωνιστή μία ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη ενώ προσθέτει ότι η χώρα μας χρειάζεται όλους χωρίς μικροπολιτική διάθεση: «Το τέλος των Μνημονίων και η ανάδειξη μιας ισχυρής Νέας Ελλάδας μας χρειάζεται όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εγωισμούς, χωρίς μικροπολιτική διάθεση. Σπάνια ένας Πρωθυπουργός απευθύνει παρόμοιο προσκλητήριο».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κύριος Μαρκόπουλος, «ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη, που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος».

Ο κ. Μαρκόπουλος υπενθυμίζει ότι κατέχει την πρώτη θέση σταυροδοσίας στην Εύβοια και ότι με την επιστροφή του στην παράταξη προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός:
«Εξάλλου, η εκλογή μου στην πρώτη θέση της σταυροδοσίας στην Εύβοια, με αυτές τις αρχές έγινε και τώρα και στις εκλογές του 2009. Την εντολή αυτή δεν την παραχαράσσω, αντίθετα της προσδίδω προστιθέμενη αξία».


Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος, μετά την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης και στήριξε στη Βουλή σημαντικές επιλογές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις επανένταξης στη ΝΔ, είτε εντός της ημέρας, είτε εντός της εβδομάδος.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ με την οποία καλωσορίζονται στην παράταξη όλα εκείνα τα στελέχη που επιθυμούν να επιστρέψουν στους κόλπους της:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε τις τελευταίες ώρες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο εκατοντάδες αιτήματα πολιτών και στελεχών που συντάσσονται στην εθνική προσπάθεια της παράταξης και ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο ενότητας του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία καλωσορίζουν τα συγκεκριμένα στελέχη, ενώ τους εύχεται «καλό αγώνα και καλή δύναμη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης