Άρον-άρον γύρισε από τη Σίφνο ο νέος διοικητής του ΕΟΦ

Άρον-άρον γύρισε από τη Σίφνο ο νέος διοικητής του ΕΟΦ

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλο

Άρον-άρον γύρισε από τη Σίφνο ο νέος διοικητής του ΕΟΦ
Εσπευσμένα επέστρεψε από τη Σίφνο, σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, έπειτα από σχετικό κάλεσμα που δέχτηκε από την κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Γιαννόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση του ΕΟΦ, από τον οποίο παραιτήθηκε ο κ. Γιάννης Τούντας.

Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, ο κ. Τούντας, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι, παρέδωσε στο νέο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την επιστολή παραίτησής του.

Ο κ. Τούντας είχε ενημερώσει για την απόφασή του αυτή, με επιστολή του στις 20 Ιουνίου, τον αρμόδιο πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

«Καταφέραμε πολλά, παρά τη μείωση του προσωπικού κατά 50% και παρά την ανάληψη σημαντικών επιπλέον μνημονιακών ευθυνών και αρμοδιοτήτων» αναφέρει ο κ. Τούντας στην επιστολή παραίτησής του.

Και συμπληρώνει: «Η συμβολή του ΕΟΦ υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική στον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία εξοικονόμησε στο διάστημα αυτό περισσότερο από 2,4 δισ. ευρώ».

Κλείσιμο
Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΟΦ καλεί το νέο υπουργό Υγείας να ενισχύσει τον ΕΟΦ με το αναγκαίο προσωπικό, προκειμένου να πετύχει ο οργανισμός τους στόχους που έχει θέσει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης