«Κλειδί» για το ΠΑΣΟΚ οι εξωκοινοβουλευτικοί

«Κλειδί» για το ΠΑΣΟΚ οι εξωκοινοβουλευτικοί

Αναζητούνται πρόσωπα εκτός Βουλής για να μην αποδυναμωθεί η ισχνή ΚΟ του κόμματος - Πρότυπο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης, ο οποίος έχει θεωρηθεί επιτυχημένος στο πόστο του

«Κλειδί» για το ΠΑΣΟΚ οι εξωκοινοβουλευτικοί
Προς αναζήτηση υποψήφιων έξωκοινοβουλευτικών υπουργών βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τους προτείνει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η ισχνή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα με δεκαπέντε βουλευτές, αφού θα υπάρξει κενό στην παρουσία του κόμματος στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Με την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση αναμένεται να ανισχυθεί η πίεση από πλευράς αντιπολίτευσης, αφού κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να «απευλευθερωθούν» και να ασκούν σκληρή κριτική στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ετσι στην Ιπποκράτους αναζητούνται πρόσωπα εκτός Βουλής στο πρότυπο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, ο οποίος έχει θεωρηθεί επιτυχημένος στο πόστο του, αφού δεν δημιούργησε προβλήματα και επέλυσε σχεδόν «αναίμακτα» τη μίνι κρίση της κυβέρνησης με τους αγρότες τον χειμώνα που πέρασε.

Αναφορικά με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκιο, στο τραπέζι των συζητήσεων με ισχυρές πιθανότητες, έχουν πέσει τα ονόματα των κ.κ. Κουκουλόπουλου, Κωνσταντινόπουλου, Μανιάτη, Ρήγα και των κυρίων Φώφης Γενηματά και Έφης Χριστοφιλοπούλου. Ο κ. Κουκουλόπουλος έχει ήδη συζητηθεί να αναλάβει θέση αναπληρωτή υπουργόυ είτε στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως και ο κ. Ρήγας.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξετάζεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας ή να ορκιστεί υφυπουργός με αντικείμενο την ΕΡΤ, κάτι που όμως δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει. Οσον αφορά στον κ. Μανιάτη αρκετοί τον βλέπουν ήδη να παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, ενώ η κα Γεννηματά αποτελεί μπαλαντέρ και συζητείται για τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού. Για το υπουργείο Παιδείας στη θέσης του προτεινόμενου από τη ΔΗΜΑΡ κ. Παπαθεοδώρου, συζητείται και το όνομα της κυρίας Χριστοφιλοπούλου.

Στο υπουργείο Εργασίας μετά από διαβουλεύσεις ο κ.Βενιζέλος θα συμφωνούσε να τοποθετήσει τον κ. Κουτρουμάνη ή ακόμα και τον κ. Πρωτόπαπα, όμως τροχοπέδη του ορισμού τους είναι το γεγονός ότι δεν εξελέγησαν βουλευτές και ενδεχομένως να ασκηθεί η σχετική κριτική εντός και εκτός κόμματος.

Από την άλλη πλευρά οι κ.κ. Σαχινίδης και Μωραΐτης εμφανίζονται δύσθυμοι σε μια πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση. Τέλος εκτιμάται ότι η παρουσία του  κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση θα διαμορφώσει τους ευρύτερους συσχετισμούς.

Αρκετοί θα τον ήθελαν να επιστρέφει στην Κατεχάκη, όμως ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δείχνει ικανοποιημένος από τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επίσης έχει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει θέση υπουργού στο Ανάπτυξης ή στο Άμυνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης