«Ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο»: Ο Θ. Κατσανέβας στην ιταλική Huffington Post

«Ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο»: Ο Θ. Κατσανέβας στην ιταλική Huffington Post

Συνέντευξη του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτή του κόμματος  «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων»

«Ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο»: Ο Θ. Κατσανέβας στην ιταλική Huffington Post
Για το νέο κόμμα με όνομα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», μίλησε ο ιδρυτής του, Θεόδωρος Κατσανέβας σε συνέντευξή του στην ιταλική Huffington Post.

Στην εισαγωγή του κειμένου ο Ιταλός δημοσιογράφος, Γκαμπριέλε Βαλίν, χαρακτηρίζει τον κ. Κατσανέβα «Έλληνα Μπέπε Γκρίλο», κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που δημιουργήθηκε στα πρότυπα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του Γενοβέζου κωμικού, ο οποίος, προς έκπληξη πολλών, αναδείχθηκε τρίτος στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Κλείσιμο

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά την επιστροφή της χώρας στη δραχμή μέσω δημοψηφίσματος, δήλωσε: «Τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η Τρόικα, μας οδηγούν ημέρα με την ημέρα σε ένα πηγάδι δίχως πάτο. Το ευρώ θα έπρεπε να βελτιώσει την οικονομία μας, όμως συνέβη το αντίθετο […] Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς της παραγωγικής ικανότητας της χώρας επικρατεί μιζέρια και φτώχεια».



Όσο για τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη για την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, ο κ. Κατσανέβας δήλωσε: «Στο πολιτικό μας πρόγραμμα υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα προώθησης μιας συμμαχίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης του Νότου, την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου  και τόνωσης της γεωπολιτικής μας ισχύος». Ο επικεφαλής του «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» είπε πως στόχος είναι η ενίσχυση της ενέργειας με την δημιουργία μιας αυτόνομης οικονομικής ζώνης ανάμεσα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλιτα, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Σχετικά με την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch, ο κ. Κατσανέβας σχολίασε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, έπειτα από τις οδηγίες της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ «η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει χωρίς καμιά ελπίδα διεξόδου. […] Η ελληνική τραγωδία θα συνεχίσει. Σχετικά με την αναβάθμιση της Fitch, πρόκειται για μια επίπλαστη αισιοδοξία».

Ο επικεφαλής του νέου κόμματος μίλησε και για τον Μπέπε Γκρίλο, λέγοντας πως είναι χαρισματικός και εμπνέει τον ιταλικό λαό καθώς εκφράζει την αγανάκτηση των Ιταλών απέναντι στην πολιτική τάξη και τα μέτρα λιτότητας.

Όσο για την διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε πως η μόνη λύση είναι η ανατροπή του μνημονίου και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η υποστήριξη της εθνικής επιχειρηματικότητας, η ανάκτηση του οικονομικού ανταγωνισμού προς μια πιο ίση κατανομή του εθνικού εισοδήματος ευνοώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή θέση. «Ζητούμε μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα και στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, μέτρα για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, μεγαλύτερες επενδύσεις στην παιδεία, την έρευνα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την υγεία. Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η κρίσιμη περίοδος, μετά την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, υπολογίζεται πως θα διαρκέσει μεταξύ 4-14 μηνών», τόνισε ο κ. Κατσανέβας στην συνέντευξή του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης